MotoNews.pl

Cordoba vs Thalia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szanowny Czytelniku!
Interesuje mnie Twoja subiektywna opinia
(z uzasadnieniem) które auto
lepiej kupić Seata Cordobę czy Renault Thalia?
Mam zamiar nim dłużej pojeździć.

Nie podoba mi sie ani to, ani to. Thalia wyglada okropnie, Cordoba to jednak samochod ciut wyzzszej klasy. Co kto woli! Moj kolega mial Cordobe i sporo problemow. Clio+kufer = Thalia jest dosc nowe i pewnie nie znajdziesz jeszcze duzo doswiadczonych uzytkownikow.

pozdro

Cześć!

Bezapelacyjnie Thalia!!!
Poza wszyskimi bajerami ( najlepiej wersja 16V ) musisz pamietać, że na jesień wychodzą nowe Seaty- Ibiza i właśnie Cordoba także na dzień dzisiejszy nie warto ładować sie w starą budę... Poza tym Thalia w każdej wersji posiada lepsze silniki za mniej niż 32 tys. możesz mieć 8 zaworów i 75 KM ( do końca maja promocja 3800zł mniej!!! ). Oczywiście w konkursie piękności to nawet przy starej C. odpada ale chyba to nie jest przy tej klasie samochodów najważniejsze.

P.S.
Tak w sekrecie przyznam, że właśnie dzisiaj odebrałem Thalie i jestem b. korzystnie zaskoczony. W razie ewentualnych bardziej szczegółowych pytań wal śmiało

Nie napisałeś o jaki rodzaj Cordoby i Thalii ci chodzi !!!! np. Thalia 1.4 16v vs. Cordoba 1.9 TDi wypada nadwyraz miernie. To to jeżeli chodziłoby Ci o np. silniki. Musisz bardziej sprecyzować pytanie !!!

Zaden z tych dwoch.Zastanow się nad Fabią sedan,widzialem ją na targach w Poznaniu i jest naprawde ładna.Oprocz tego jakośc materialow w Skodzie jest na lepszym poziomie niz u konkurentow.Cena fabi jest troche wyzsza ale jak chcesz pojezdzic dluzej to lepiej zdecydowac sie na to auto.Jest najmlodsze pod wzgledem rozwiazan technicznych i ma technike VW.Daj potem znac co wybrałes

Pozdrowienia

.. i co wtedy kupiłeś? Pytam bo i ja zapisałem się na THALIĘ ale z dCi

Bezapelacyjnie Seat

pozdr

Absolutnie Cordoba!!!!!!!! daj sobie spokój z Thalią, Thalia jest poprostu paskudna, ochydna, poprostu auto było robione przez niewidomych stylistów, a Seacik jest poprostu piękny, mówie tu oczywiscie o modelu od 2000 roku, i jednak to VW w innym opakowaniu, a VW to chyba nie trzeba zbytnio reklamować i porównywać z jakimś francuzkim dziadostwem. I chciałbym nadmienić że nie posiadam seata i zachwalam go patrzac zupełnie z boku, i jak miał bym wybierać to bez zastanawiania wybrał bym Cordobę.

Osobiście Seat to jedna z moich ulubionych marek ale nie tym się tu kieruję. Moim zdaniem Cordoba nie jest zbyt ładna(ten tył ahhhhh) ale i tak przy thalii jest piękna. We wnętrzu także widać rękę mistrza desingu, a w thalii jak już ktoś powiedział "francuskie dziadostwo". Wiadomo że Seat należy do VW i zapewne ma bajerki techniczne dobrej jakości a Thalia(...). W moim Pojedynku>>>

Cordoba 4:0 Thalia

pozdro