Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2003-07-08 23:18:07 mam pytanie.
czy w waszych sprzętach też jest tak,że w chwili włączenia świateł drogowych (tzw długich) gasną całkowicie lampy świateł mijania. u mnie w tej sytuacji palą się tylko lampy świateł drogowych a tych od mijania (najbiżej kierunkowskazów) jest całkowicie ciemno. żarówki w tych lampach mam jednowłuknowe. jestem żdziwiony ponieważ myślałem że są dwuwłuknowe i w chwili przełączenia również zmienia się w tej lampie na drogowe. czy to rozwiązanie fabryczne czy poprzedni właściciel mojego wozu coś przekombinował |
![]() HERMIII DAEWOO ESPERO Chorzów | 2003-07-08 23:28:18 U MNIE TEŻ TAK JEST ...I WE WSZYSTKICH ESPERO JEST TAK SAMO....TO FABRYKA TAK WYMYŚLIŁA.ELEKTRYK MOZE CI TO ZMIENIĆ JAK CHCESZ ,ALE DAJ SOBIE ZAŁOŻYĆ LEPIEJ PRZEKAŹNIK BO WYPALI CI SIE WYŁĄCZNIK OD ŚWIATEŁ I BEDZIE WYDATEK ![]() ![]() |
![]() malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2003-07-08 23:37:44 jeśli to fabryka to OK.
z przekażnikiem już zadziałałem a pytam ponieważ chciałem sprawdzić czy aby nie zrobiłem czegoś co już w samochodzie mam a nie wiem. dzięki |
![]() AnJay 100-ny Członek Klubu Kołobrzeg | 2003-07-09 00:23:27 Nie słyszałem o 2 włuknowych żarówkach H1. |
Krzysztof_L Warszawa | 2003-07-09 09:30:46 bo takich nie ma. |
![]() DEspero Daewoo Leganza Warszawa | 2003-07-09 13:38:04
Zasadniczo to powinny jeszcze palić się żarówki pozycyjne umieszczone w tej samej czesci lamp co swiatła mijania Pozdrawiam |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2003-07-09 18:00:58 Czy to znaczy że oryginalnie nie mamy przekaźników załączających światła? ![]() Czy ktoś z Was przerabiał już instalację w taki sposób aby po włączeniu świateł drogowych świeciły również mijania? -> Można by liczyć jakieś wskazówki! ![]() |
![]() malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2003-07-09 23:53:48 co do typu wkładu to nawet nie wnikałem jaki jest , jaki może być i czy
wogule może być inny. poprostu zobaczyłem jednowłuknową i żdziwko. co do temperatury lampy to pewnie macie rację. czy to zaszkodzi ??? mam przekażnik 2 tygodnie i jak dotąd nic. jadę nad morze (ruszam nocą + długa trasa) to sprawdzę. sama instalacja przekażnika to banał. 1. masa na cewkę przekażnika 2. + drogowych na drugie wijście cewki przekażnika 3. +12V np. z akumulatora (jest blisko, tylko wtedy zawsze przez bezpiecznik) do złączy "zwieranych" 4. ze złączy zwieranych do + mijania opcjonalnie (dysponując odpowiednim przekażnikiem) dodatkowo rozcinasz + mijania tak aby był w chwili włączania drogowych odcinany od instalacji samochodu ( jeśli zachodzi obawa o "kolizję") mam nadzieję że nie pomerdałem czegoś w tym opisie |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2003-07-10 18:26:41 Niedawno mój szwagier zapłacił mandat za "nieuzasadnione używanie świateł przeciwmgielnych".
Koszt 50 zł ![]() ![]() Jeszcze jedno. Dzięki malyzk - , mniej więcej wiem jak to połączyć, a może pamiętasz gdzie idą przewody w takim miejscu aby było najłatwiej się podpiąć. Swoją drogą to NIEDOPUSZCZALNE ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Piotr_W dnia 2003-07-10 18:30:28 ] [ wiadomość edytowana przez: Piotr_W dnia 2003-07-10 18:34:42 ] |
![]() malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2003-07-10 21:36:27 stwierdzam z całą odpowiedzialnością że moje wykonanie z przekażnikiem napewno lepiej oświetla drogę przed samochodem,
oraz co według mnie najważniejsze - pobocze. moim zdaniem kolizji z prawem w moim przypadku brak. na halogenach jeżdzę tylko we mgle i ku...ca mnie bierze jak zamną lub przedemną jedzie ktoś na hologenech przy dobrej widoczności- to je...tnie oślepia (to samo dotyczy tylnych przeciwgielnych) |