Zamek. Cały ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hi.

No wiec mam problem z zamkiem drzwi lewych, kierowcy.
Mianowicie stalo sie cos z tym haczykiem ( ? ) ktory po zamknieciu drzwi lapie bolec ( ? ).
Wiem, jaos tak nie teges napisalem dlatego zalaczam zdiecie, pozyczone ze stronki klubu ( nie mam zrobionego swojego, sorka ).
Chodzi o ten haczyk , czy jak to sie zwie... Widoczny pomiedzy trzeba srubami, w srodku zamka.
Drzwi niestety nie zamykaja sie, dopiero jak przekrece kluczykiem to zamek trzyma a wsiadac musze od strony pasazera
I teraz pytanko, czy wystarczy jak wymienie tylko to cos, czy moze trzeba caly zmek wymieniac. A jesli caly to czy istnieje wsadzenia do niego mojej wkladki tak zeby miec ciagle ten sam kluczyk ( zamek centralny ).
No i gdzie to kupic, tanio i dobrze

Sorki za moj taki dosc bardzo roztrzepany styl pisania ale od wczoraj nie spalem, a w dodatku ciezka noc w busie

Foto: Zamek

A próbowałeś porządnie przesmarować??
Teraz jest chłodno, wilgoć i zamek mógł się zatrzeć. Ja od dwóch lat walczę z zamkiem od drzwi pasarzera. 2 st mrozu i nie mogę zamknąć drzwi

To stalo sie dwa miechy temy, a ze jechalem do niderlandow to nie robilem bo uz nie mialem kiedy.
Ale na oko widac ze cos musialo peknac cyz cos bo idzie tym ruszac bez zadnego oporu.