Gumy-tuleje wachacza -ryginalne czy zamienniki?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem na jakie sie zdecydowac, komplet oryginalny kosztuje ok 50 zł a zamiennik 30 zł.
Pytanie brzmi ile przejade na oryginałach a ile na zamiennikach

Było bylo, jeżeli już to oryginał......

Jeżeli wymieniamy we własnym zakresie tuleje WAHACZA, to tylko na oryginały.

Ja wymieniłem na nieoryginały i zrobiłem na nich 35 tysiączków i są już pozrywane...

Witam!
O których tulejach mówimy?? Przód czy tył??
Ja mam do wymiany tylne, bo mi hałasuje na krótkich nierównościach. Za tylne krzykneli 70 zł za sztuke, czy to nie za duzo?? Jak ktoś ma pomysł gdzie kupić w Lublinie taniej, albo przez internet, to proszę o wskazówki.
Pozdrawiam!

ja kupiłem jakieś TOP PRAN czy coś takiego - made in germany.. chyba po 2tyś małe tuleje już padły.. za 4 tuleje zapłaciłęm 40zł i taki to interes:/

oczywiście chodzi o przód

Wybiore oryginał bo 30 zł wiecej na obie strony to nie majątek a prawdopodobnie pojeżdże dłuzej.

dzieki za wypowiedzi

[ wiadomość edytowana przez: art13 dnia 2007-04-02 15:38:16 ]

Ja kupilem podrobki za 35 PLN wytrzymaly 3.000 km, na oryginalach przekulal 12.000 km zanim go sprzedalem.

Ja radze oryginaly!!!

Cytat:
2007-04-02 15:14:43, Styko pisze:
Witam! O których tulejach mówimy?? Przód czy tył?? Ja mam do wymiany tylne, bo mi hałasuje na krótkich nierównościach. Za tylne krzykneli 70 zł za sztuke, czy to nie za duzo?? Jak ktoś ma pomysł gdzie kupić w Lublinie taniej, albo przez internet, to proszę o wskazówki. Pozdrawiam!

A wolisz dać raz na 3 lata 70 zł, czy 20 zł 3 razy w roku?

Styko odezwij sie do Sławasa1 ja u niego kupiłem tulejki belki tylniej kpl za ok 70 zł - oryginały

mnie tez to czeka ale z tylu,
i wole wydac te 62 zlote u Slawasa1 i miec spokoj, a potem tylko na kanal i wymiana

Tylko i wyłącznie orginały, w tym przypadku nie warto się zastanawiać.

Tylko oryginały, chyba że lubisz często wracać do tego samego (niezbyt przyjemnego) tematu. Praktycznie wychodzi to tak że oryginały wytrzymują na naszych drogach kilka razy dłużej niż podróbki, a ich cena jest najwyżej dwa razy wyższa. Jak dodamy do tego stracony czas na wymianę plus ew. koszt wykonania zbieżności rachunek jest prosty = ORYGINAŁY.

Spoko. Juz sie przekonałem że lepiej kupić oryginalne. Wchodziłem na http://ford-sklep.pl/ i okazuje sie że tuleje w MkVI i w MkVII są różne. No i droższe w MkVII. Cena pewnie za sztukę. Może ktoś rzucić na to okiem??

Cytat:
2007-04-02 20:56:41, Styko pisze:
Spoko. Juz sie przekonałem że lepiej kupić oryginalne. Wchodziłem na http://ford-sklep.pl/ i okazuje sie że tuleje w MkVI i w MkVII są różne. No i droższe w MkVII. Cena pewnie za sztukę. Może ktoś rzucić na to okiem??

to jest ten za 62zl
klik
ja tez te bede wciagal ale za miesiac
cena za sztuke.....

[ wiadomość edytowana przez: radekbox dnia 2007-04-02 21:10:08 ]

Dzięki. Ja tez poczekam jeszcze trochę. Mam nadzieje, że wyjda w miarę łatwo. Mam zamiar poluzować amorki od dołu, rozkręcić śruby mocujące belkę i opuścić jej przednią część. Ciekawe czy to wystarczy zeby wyjąć stare i wcisnąć nowe tuleje. Zobaczymy

Wydaje mi się (wręcz jestem pewien), że jeśli faktycznie chodzi o wahacze przód to są to takie same tuleje w Mk VI i Mk VII. Duża 36,00, mała 14,00 oczywiście producent Ford. Tak to jest w sklepie do którego link podałeś . Te same tuleje pasują również do Fiesty (przynajmniej 1990 1,1). Ktoś tam wtrącił, chyba przez pomyłkę, że chodzi o tuleje tylnej belki.

Cytat:
2007-04-02 21:17:24, Styko pisze:
Dzięki. Ja tez poczekam jeszcze trochę. Mam nadzieje, że wyjda w miarę łatwo. Mam zamiar poluzować amorki od dołu, rozkręcić śruby mocujące belkę i opuścić jej przednią część. Ciekawe czy to wystarczy zeby wyjąć stare i wcisnąć nowe tuleje. Zobaczymy

ja stare rozwiercilem wiertarka no a nowe to takim "wciagakiem" z chwytakami wsadzilem. Calosc zajela mi ok 30 min.

Cytat:
2007-04-02 23:03:38, R_O_Y pisze:
Wydaje mi się (wręcz jestem pewien), że jeśli faktycznie chodzi o wahacze przód to są to takie same tuleje w Mk VI i Mk VII. Duża 36,00, mała 14,00 oczywiście producent Ford. Tak to jest w sklepie do którego link podałeś . Te same tuleje pasują również do Fiesty (przynajmniej 1990 1,1). Ktoś tam wtrącił, chyba przez pomyłkę, że chodzi o tuleje tylnej belki.

nie przez pomylke
STYKO chodzilo o tylna
a autorowi tematu o przednie

Trochę namieszałem z tymi tulejami, faktycznie chodziło mi o tył, a autorowi postu o przód, ale wszystko mam nadzieje sie już wyjaśniło