MotoNews.pl

Fiat 126 245 ccm - co to za sinik?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Power:
8 kW / 11 PS

Fuel Type:
Petrol

First Registration:
1/1976

Vehicle Description:
sehr selten gewordener italienischer (!) Fiat 126, Baujahr 1975, Fahrzeug wurde auf 245 cm³ (Originalmotor 1 Zylinder stillgelegt) umgerüstet, hierzu abweichende Daten im Fahrzeugbrief: Höchstgeschwindigkeit 77 km/h; 3sitzer; zul.Gesamtgwicht 835 kg; Leergewicht 590 kg. Fahrzeug ist seit 16.04.02 abgemeldet. Auf Grund der Seltenheit konnte ich micht nicht entschliesen ihn zu verschrotten. Es ist einiges daran zu machen. Rost am Unterboden und Radlauf. Fahrzeug ist auch interressant für Fiat 500-Fahrer, da viele mechanische Teile gleich (Felgen + "runder Motor"). Ausstellfenster vorne und hinten. Nach Instandsetzung ist das Auto sehr unterhaltsgünstig auf Grund des Alters und Hubraumes. Bei Bedarf habe ich noch einige Ersatzteile zum Verkauf ( u.a. Motor, Blechteile, Türen, Innenausstattung, ...) Da es sich um einen Privatverkauf handelt keine Gewährleistung und Garantie möglich. **(Bastlerfahrzeug)** Fahrzeug kann gerne besichtigt werden. Rückfragen und Terminabspache (16-21 Uhr)

Link do ogłoszenia

[ wiadomość edytowana przez: szymon1977 dnia 2008-05-22 23:30:59 ]

[ wiadomość edytowana przez: szymon1977 dnia 2008-05-22 23:37:27 ]

może od goggomobila?

Originalmotor 1 Zylinder stillgelegt - to mnie najbardziej zastanawia, nie znam niemieckiego, ale orginal, to chyba znaczy orginal A ma zdjęciue wygląda jak zwykła 650

teraz popatrzyłem na fotki dopiero. to jest chyba bambinow pozbawione jednego tłoka.

zdjecie kichowate ale tak jaby nie bylo kolanka wydechowego od strony klapy tylko jakas zaslepka bo od wydechu tez zadna rura do glowicy nie idzie

[ wiadomość edytowana przez: dominikk dnia 2008-05-22 23:53:25 ]

jest to pochodna konstrukcja fiata 126, została zaopatrzona w dwucylindrowy silnik typu boxer 250cm" z przeniesiem napędu z polskiej konstrukcji mikrusa, tyle mi wiadomo.

boxery to byly sztejer pucha...
a tu chyba nie ma jednego tłoka i korby i dlatego podal poł pojemnosci i mocy

Po 4 latach niemieckiego też wnioskuje że to po prostu połowa z 500 czyli że ma jeden garnek/tłok/korbę.

nie wiem może to jakaś inna wydumka.

steyer puch miał 643 cm

była krótka wydumka czegoś takiego jak wcześniej napisałem ze skrzynią mikrusa.

Cytat:
2008-05-22 23:50:49, szymon1977 pisze:
Originalmotor 1 Zylinder stillgelegt - to mnie najbardziej zastanawia, nie znam niemieckiego, ale orginal, to chyba znaczy orginal A ma zdjęciue wygląda jak zwykła 650

"Originalmotor 1 Zylinder stillgelegt"troszke śmieszne ale to znaczy 1 cylinder sie zacioł/uszkodził.
kupuje ktoś??

nie, koledzy, to nie tak, nie zgadujcie jak nie wiecie
to jest oryginalny silnik malucha z "wyłączonym" jednym garem a to w celu zmniejszenia pojemności a znowu to po to aby móc jeździć takim wynalazkiem bez prawka, to ich jakieś inne regulacje prawne...
czyli ten silnik jest bez problemów do stjuningowania na oryginalne ccm...

jak by cos z niemieckiego to walcie do mnie, znam ten ich język

koles napisał ze silnik został przerobiony na jedno cylindrowy.
To nie jest gogo motor tylko jakas samo ruba.

Cytat:
2008-05-23 08:53:45, metus pisze:
to jest oryginalny silnik malucha z "wyłączonym" jednym garem a to w celu zmniejszenia pojemności a znowu to po to aby móc jeździć takim wynalazkiem bez prawka

...i wszystko jasne. Dzięki!

Tylko czy to było seryjnie produkowane? Chociaż szczerze wątpię.

[ wiadomość edytowana przez: szymon1977 dnia 2008-05-23 19:38:12 ]