[126p] wycieraczki-czasowki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czytałem w wyszukiwarce i jest tego duzo lecz ciagle u mnie wycieraczki zatrzymują sie w połowie szyby i nie wracają do punktu wyjscia ... trzeba łapać ten moment az wycieraczki sie złozą.. Na drugim biegu jest wszystko gut .. dodam jeszcze ze kupiłem dzis nowy orginalny przerywacz Mareli i dokładnie tak samo działają ... wyciagnołem silnik rozebrałem przekładnie jednye co ujrzałem to wszystko nowka .. moze troche mało smaru .. przeczysciłem papierkiem sciernym te styki w przekładni ... no i tu pytanie co dalej ???

dzieki za sugestie i porady

do modów: mozna zamknąć bo nie sadze, aby ktos pomógł mi na tym forum ...

wymien ta przekladnie co jest przy silniczku, ja tez mialem 'niby nowke' a stawaly od razu po wylaczeniu

Sprawdż ze schematem w ręku prawidłowość podłączenia silnika wycieraczek, czasówki, kostki wył. wycieraczek [w bagażniku]. Wygląda to na zamienione przewody lub coś się wypięło.
Co oznacza że "na drugim biegu jest gut". Chodzi o pracę ciągłą oczywiście? [wycieraczki dwubiegowe to nie w tym samochodzie, wystarczająco nim kiwa na boki jak te się włączy. ]. Czy chodziło Ci o to że w ogóle jest praca ciągła czy że prawidłowo wracają po wyłączeniu. Jeśli tu też jest problem to przychylam się do opini poprzednika. Pozdr.

jasne i uwarzasz ze jak Ci sie samochod zepsuje to tez pojedziesz na szrot i go wymienisz ...

Cytat:
2005-10-19 00:15:24, Jezyk_ pisze:
jasne i uwarzasz ze jak Ci sie samochod zepsuje to tez pojedziesz na szrot i go wymienisz ...

czlowieku co ty pier..? ludzie Ci odpisuja co moze byc nie tak a Ty masz jeszcze wąty?? nie rozumiem cie.

Odgrzewam kotleta. Otóż problem jest identyczny jak u zalożyciela wątku, znaczy się czasówki po chwili zatrzymują się w polowie szyby, nie wracają do polożenia spoczynkowego, jak rozebralem przerywacz to jedyne co przykulo moją uwagę to fakt że ta sprężynka (grzejnik bimetalu) co jakiś czas się nagrzewa i styka a po chwili znów przerywa obwód. Praca ciągla jest oka ale też nie wracają Co to może być? Instalacje już studiowalem, dodam że robilem i podlączlem ją samemu i nie może być nasrane w kablach (nie tak żebym nie wyczail) więc co mu może być? Mam pewne wątpliwości co do masy ale nie bardzo mi to pasuje do objawów