Co zmienia ustawienia LPG ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio mialem sytuacje ze auto cały czas gasło , po zajechaniu do gazownika , powiedział on ze auto całkowicie się rozregulowało .

Dzis po zatankowaniu gazu do fulla po pewnym momencie zauwazylem ze zaczeło gasnąć ponownie - obroty spadają i znowu mam podobnie tak jak wcześniej .

Zastanawiam się czy znowu się wszystko poprzestawiało w ustawieniach czesci elektronicznych czy jaki powod tego może być ?

strasznie wku..rzajace to jest

ciężka sprawa w zime z gazem. wiem bo mam. Po pierwsze gazowniki cierpią na częstą wymiane filtrów-gazu, powietrza oraz trzeba zpuszczać syf i czyścić kroczek bo się na naszym gazie troche tego zbiera, ale to się robi przed regulacją bo jeśli zrobisz po to itak trzeba będzie wyłożyć znowu 5 dyszek na reg.
po drugie, w zależności od inst. gazowej do rozlegulowania może dojść np. przy odłączeniu aku. albo mocnym wyładowaniu. Ale z tym mają problem te najstarsze generacje lpg. Trzeba też częsciej wymieniać świece_ odpowiednie do gazu to świece z jednym iskrownikiem, i co bardzo ważne z mniejszą przerwą. ja właśnie wymieniłem na japońskie 0,8 mm i śmigają jak wariaty(o niebo lepiej)
I ostatni uwaga to taka że trzeba jednak zwracać uwage gdzie się gaz tankuje. polecam shella Tyle rad od gazownika 1,4 8v
pozdro

[ wiadomość edytowana przez: on-driver dnia 2007-02-10 21:02:52 ]

Ja tankuję zawsze na auchanie ale gaz z auchana jest z ORLENu wiec nie powinno byc chyba problemu ...

Kurde nie da sie jezdzic na gazie , bo teraz probowalem jeszcze, na biegu nie ma problemu jednak na luzie są.

A jak to jest z gwarancja czy regulacja jest zawarta w gwarancji czy raczej nie ?
Gaz montowalem z 7 miechów temu i nie wiem czy jak tam pojade czy będą chcieli za to kase ?

Cytat:
2007-02-10 22:27:06, didoxxl pisze:
Kurde nie da sie jezdzic na gazie , bo teraz probowalem jeszcze, na biegu nie ma problemu jednak na luzie są. A jak to jest z gwarancja czy regulacja jest zawarta w gwarancji czy raczej nie ? Gaz montowalem z 7 miechów temu i nie wiem czy jak tam pojade czy będą chcieli za to kase ?

oczywiście, że będą chcieli kaskę

To pojade tym razem do jakiegos gazownika w Cieszynie , zobaczymy jak on mi to ustawi, bo tamten w Jastrzebiu dobrze ustawił ale coś tracą się te ustawienia...