Wycieraczki płaskie do Getza:

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Płaska wycieraczka ALCA-HEYNER "560mm" 29,99 zł
Płaska wycieraczka ALCA-HEYNER "380mm" 24,99 zł

adres: www.eurocar-sklep.pl/cennik.php
Ciekawa oferta
zbyszkoz

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2006-04-15 23:59:45 ]
[ powód edycji: poprawiony link ]

Rzeczywiście ciekawa
Valeo Silencio XTRM mają ździercze ceny... a tu konkurencyjny produkt o wiele taniej
Poza tym Valeo nie robi tak krókich XTRM'ów jak nam potrzeba na prawą stronę...
Chyba się skuszę, przetestuję.

te wycieraczki niby jakies super ekstra wlasciwosci maja czy po prostu dobrze scieraja ?

~Raczej po prostu wyglądają trochę lepiej A i to kwestia gustu, więc powiem: wyglądają inaczej Czy lepiej ścierają? Raczej wątpię, choć Valeo swoje XTRM'y zachwala jako rewelacyjne, że niby płaskie i lepiej przylegają w czasie jazdy... No nie wiem, jak się nie wypróbuje to się nie będzie wiedzieć

Po mojemu jest logiczne, że powinny mniej szumieć. Popatrzcie na konstrukcję zwykłej wycieraczki, ile tam jest krawedzi do "gwizdania". Poza tym powinny w razie przymrozków mniej obmarzać, bo śnieg nie ma się gdzie zaczepiać.

Mam, kupłem Heynery w sobotę. Za komplet na przód do Getza zapłaciłem 64 zł z przesyłką do domu. Pierwsze uwagi:
1.rzeczywiście mniej szumią powyżej 80 km/h
2.prawie ich nie widać, są dużo niższe, nie zasłaniają drogi.
3.trzeba je trochę dogiąć do szyby (zwłaszcza mniejszą).
Zobaczymy, co będzie na prawdziwym deszczu.
Aha, w komplecie do każdej wycieraczki jest zapasowa guma - czyli powinny wystarczyc na dłużej..

[ wiadomość edytowana przez: zbyszkoz dnia 2006-04-24 11:00:03 ]

Witam!
Było troche dzeszczu ostatnio wiec pewnie wycieraczki były testowane i jak wrażenia? Czy rzeczywiście warto zainwestować ?
Pozdrawiam

Trochę padało, więc sprawdziłem. Dłuższa działa idealnie, krótsza po kilku ruchach - pewno musi się dotrzeć.

Od dzisiaj i ja zaczynam testować płaskie Alca-Heynery
Pierwsze wrażenie w porządku, łatwo się je zakłada, ładnie wyglądają, zobaczymy jak działają w warunkach jesiennych przy pierwszym deszczu.
Sama guma jest taka sama jak w zwykłych wycieraczkach Alca, oraz w innych grafitowanych, a więc wycieraczki mogą starczyć na jeszcze dłużej, jeśli będziemy się zaopatrywać w same "gumki", a można kupić je bez problemów, różnych producentów. Oczywiście pod warunkiem że Heynery są trwałe i się nie rozlecą
Poczekamy, poużywamy, zobaczymy

Cytat:
Od dzisiaj i ja zaczynam testować płaskie Alca-Heynery Pierwsze wrażenie w porządku, łatwo się je zakłada, ładnie wyglądają, zobaczymy jak działają w warunkach jesiennych przy pierwszym deszczu. Sama guma jest taka sama jak w zwykłych wycieraczkach Alca, oraz w innych grafitowanych, a więc wycieraczki mogą starczyć na jeszcze dłużej, jeśli będziemy się zaopatrywać w same "gumki", a można kupić je bez problemów, różnych producentów. Oczywiście pod warunkiem że Heynery są trwałe i się nie rozlecą Poczekamy, poużywamy, zobaczymy

Witam!
I jak Twoje wycieraczki Jesteś z nich zadowolony? Minęło kilka dni od Twojego posta, trochę deszcz padał... jak się sprawowały? Chyba i ja się skuszę wreszcie i kupie zestawik tych wycieraczek Chciałem Cie zapytać, czy przy montażu miałeś jakieś kłopoty? Czy trzeba było ramiona wycieraczek doginać, czy pasowaly bez problemu? Czy montowałeś tez taką wycieraczkę z tyłu?
Pozdrawiam

Cytat:
2006-10-09 08:36:20, FPioter pisze:
Witam! I jak Twoje wycieraczki Jesteś z nich zadowolony? Minęło kilka dni od Twojego posta, trochę deszcz padał... jak się sprawowały? Chyba i ja się skuszę wreszcie i kupie zestawik tych wycieraczek

Tak, już od pierwzego dnia padał deszcz, więc wycieraczki cały czas w użyciu.
Sprawują się ok, w sumie lepiej niż się spodziewałem.
Przy większych prędkościach czasem gdzieniegdzie zostawiają trochę mokrego, ale w takich miejscach, które w zasadzie nie wpływają na widoczność.
Trudno oczekiwać żeby jakoś kolosalnie różniły się od zwykłych, jak już pisałem gumy są takie same jak w klasycznych wycieraczkach.
Według mnie całe wycieraczki lepiej przylegają do szyby i są stabilniejsze, jakość zbierania na pewno zależy od jakości samych gumek i jest całkiem niezła.
Czasem zdarza się że zaskrzypią, szczególnie mała, ale ma to miejsce tylko przy bardzo małej ilości wody na szybie.
Ogólnie póki co ich pracę oceniam pozytywnie, ale bez fajerwerków
Nastawiałem się że będą działać nie lepiej niż zwykłe, kupiłem na próbę i musze powiedzieć, że mnie pozytywnie rozczarowały

Cytat:
Chciałem Cie zapytać, czy przy montażu miałeś jakieś kłopoty? Czy trzeba było ramiona wycieraczek doginać, czy pasowaly bez problemu? Czy montowałeś tez taką wycieraczkę z tyłu? Pozdrawiam

Montaż absolutnie bezproblemowy, zajął mi góra 2 minuty. Nic nie trzeba doginać.
Same zatrzaski (te plastiki które utrzymują wycieraczki na ramionach) są nieco inne niż w standardowych wycieraczkach, dobrze wiedzieć w jaki sposób się je zakłada i jest to chyba rozrysowane w instrukcji. Ja podpatrzyłem człowieka z pewnego serwisu i nie miałem najmniejszego problemu.
Z tyłu nie zakładałem płaskiej, mam standardową Ale pasowała by i płaska, taka sama jak przedia prawa (33 cm).

Pozdrawiam!

Cytat:
płaskiej, mam standardową Ale pasowała by i płaska, taka sama jak przedia prawa (33 cm). Pozdrawiam!

Czy te mniejsze wycieraczki kupiles 33 cm? Bo tam wczesniej w poscie były wypisane rozmiary 56cm i 38cm?
Czyli te 38 cm bedą za duze ?
Pozdrawiam

Cytat:
w poscie były wypisane rozmiary 56cm i 38cm?
Czyli te 38 cm bedą za duze ?

Ja kupiłem GUMKI z Józefowa o rozmaiarze: 560 mm i 2x350mm.
Skąd wzięliście 330 i 380mm?
P.S. Poprzednio miałem ALCA - te zwykłe i co? Ogólnie przez pierwszy miesiąc ok. a później skrzypienie i podskakiwanie na szybie. Wywaliłem je...

Remlen, w jednym z moich postów masz skrót do Heynerów 380

Ja mam małą 33 cm.
W oryginale były 55 i 35, teraz mam 56 i 33, jedna o centymetr dłuższa, druga o dwa krótsza i jest dobrze

Cytat:
2006-10-10 15:16:32, MacTB pisze:
Ja mam małą 33 cm. W oryginale były 55 i 35, teraz mam 56 i 33, jedna o centymetr dłuższa, druga o dwa krótsza i jest dobrze

Witam!
No ja zamowilem 56 i 38 na przód i tył (jak szaleć to szaleć hehe). Czekam teraz niecierpliwie na przesyłkę.
Mam nadzieje ze nie będa haczyc o siebie.
Pozdrawiam

Witam wszystkich!
Mam do Was pytanie. W sobote założyłem heynery
Fajowo wyglądają ale...
Duza zbiera ładnie wodę, natomiast krótka niestety zostawia smugi. Co zrobić? ?Czy żeby zniwelować tę wadę należy dogiąć ramię całej wycieraczki, czy tez jest to wada produkcyjna pióra i powinienem zawalczyć o wysłanie nowego?
Czy u Was ten problem się pojawił?
A może ta krótsza wycieraczka musi sie w jakiś sposób dotrzeć, lub ułożyć do szyby? Co o tym myslicie?

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: FPioter dnia 2006-10-17 06:57:38 ]

Ja u siebie wymieniam tylko gumki a ramiona jak narazie zostawiam oryginalne. Ważne szczególnie z tyłu, gdzie krzywizna szyby jest dość znaczna. Kiedyś założyłem zwykłą wycieraczkę na tył to zbierała tylko z dolnej części szyby. Nie udało mi się ramienia dobrze dogiąć, dlatego wyciągnąłem gumkę i wsadziłem do oryginalnego ramienia.

Może to dlatego że jest dłuższa, u mnie 33 cm dobrze zbiera, może dłuższa gorzej przylega do szyby.
Ja bym spróbował ją dogiąć, ktoś już pisał o doginaniu krótszej, właśnie 38-centymetrowej

Póki co jakieś zastrzeżenia mógłbym mieć do dłuższej, w skrajnym wychyleniach pozostawia słabiej wytarte miejsca na końcach pióra. Nie jest to w zasadzie problem, bo nijak się to ma do widoczności, ale warto o tym wspomnieć, tak samo jak o tym, że przy intensywnej pracy wycieraczka trochę skrzypi.
Mimo to zbiera na razie bardzo dobrze, nie zostawia warstewki wody, nie rozmazuje...

Jak się sprawują heynery w temperaturach poniżej zera?

Moja obecna wycieraczka z supermarketu poniżej zera nic nie zbiera mimo, że powyżej zera zbiera idealnie Muszę więc kupić sobie coś lepszego.