MotoNews.pl
8 Nawiew Powietrza na szybę w Caro"94---- problemy !!! (199226/27) - NT

Nawiew Powietrza na szybę w Caro"94---- problemy !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć ludziska.
Mam taki problem. Kiedy po długim nieużywaniu dmuchawy, nadeszła brzydka pogoda i szyby zaczęły parować ja zacząłem ją włączać okazało się że na szybę przedną dmucha ledwo ledwo i to w dodatku tylko na część po stronie kierowcy. Kiedy przestawiam do pozycji nawiew na dół, prąd powietrza wcale nie jest silniejszy niż w pozycji na górę. Czy ktoś wie czemu tak słabo dmucha i ewentualnie co trzeba rozebrać żeby to naprawić ??

A dźwignia dopływu powietrza do kabiny jest w jakiej pozycji ustawiona ?

Dzwignia jest w ustawieniu na górę. Gorące i zimne powietrze na maxa. kiedy włącznik jest na dwójce to w kabinie nie słychać nic oprócz silnika nawiewu ale "wiaterek" marny

Mogła Ci się wysunąć z mocowania linka za pomocą której dźwignia od nawiewu steruje klapą na wlocie do obudowy nagrzewnicy.

A czy kiedy jedziesz szybciej bez włączonego wentylatora wentylacja działa ? jeśli nie to będzie tak jak mówi Koot.

wydaje mi się że wentylacja działa jak jadę szybko. Jak przyłoże rękę do wylotu powietrza na desce to czuć wiaterek. Ale wracając do tej linki - to jak to sprawdzić - czy trzeba ściągać deskę rozdzielczą ?

Zeby dokładnie sprawdzić to trzebaby demontowac konsole. Ale prościej jest zobaczyć czy działa a więc podczas szybszej jazdy przyłożyć rękę do nawiewu i zamknąć dopływ powietrza - jeśli czuć że przestało wiać to znaczy, że linka działa ... i na odwrót analogicznie.

A czasem się po prostu potrafi obluzować mocowanie pancerza i klapka sie otwiera tylko w np 50%.