Wyłącznik pompy paliwa w BMW E-36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Chciałem się dowiedzieć czy są jakieś przeciwwskazania co do zamontowania automatycznego wyłącznika pompy paliwa po przełączeniu na gaz w BMW E-36i? Czy z pompą może się coś złego stać? Albo komp. może zacząć coś wariować? Czy nie będzie żadnych problemów przez ten wyłącznik?

Pozdrawiam!!!

układ nie bedzie maiał "smarowania"

tylko po kiego grzyba chesz odłaczac pompe na LPG???

Chce wyłączyć pompę na LPG ażeby nie pracowała na darmo i nie zużywała się skoro pracować nie musi bo jeżdżę na LPG. Pompa mi jest tylko potrzebna do odpalenia auta. A jeszcze jak w zbiorniku jest mniej niż 1/3 benzyny to pompa grzeje się bardziej bo nie ma już takiego chłodzenia i może się spalić bądź zatrzeć co też mi się przytrafiło.

Cytat:
2007-02-04 14:00:56, Adam_Jabu pisze:
Chce wyłączyć pompę na LPG ażeby nie pracowała na darmo i nie zużywała się skoro pracować nie musi bo jeżdżę na LPG. Pompa mi jest tylko potrzebna do odpalenia auta. A jeszcze jak w zbiorniku jest mniej niż 1/3 benzyny to pompa grzeje się bardziej bo nie ma już takiego chłodzenia i może się spalić bądź zatrzeć co też mi się przytrafiło.

Wyjsciem jest nie jezdzenie na rezerwie.. miałem gaz w 318 jezdziłem wyłacznie na LPG pompa była głosna a przejezdziłęm ponad dwa lata i nic..

Odłaczanie pompy jest niezdrowe ale zrobisz jak chesz

Też musiałem regenerować pompę, ale nie jestem pewien czy przyczyną była instalacja gazowa, czy poprostu czas eksploatacji.
Spotkałem się z opinią zeby nie odłączać ze względu na brak chłodzenia kolumny wtryskowej. Jeśli chodzi o smarowanie to wydaje mi się, że skoro wtryskiwacze nie pracują to nie ma czego smarować.
Podsumowując. Jeśli wymieniłeś pompę to przejeździsz na niej jakieś 300 tyś to po co ją odłaczać, co innego jeśli ktoś ma starą pompę. 1/3 zbiornika wystarcza do bezpiecznej pracy pompy.

No niby tak. Ale po co ma pracować pompa paliwa na darmo? skoro jeździ się na LPG? Poprostu na darmo i zużywa się szybciej. Także mam zamiar w lecie odciąć pompę podczas gdy jeżdże na LPG. Pozdrawiam i jeśli ktoś ma inny pomysł to czekam. Dzięks z góry za wpisy!

Ostatnio również rozważałem taką opcję. Po rozmowie z moim mechanikiem, a zarazem gazownikiem i zagorzałym wielbicielem marki BMW (naprawdę zna się na tych samochodach) uznałem że to jest wręcz szkodliwe. Wyjaśnił mi że wtryski nie mają smarowania i chłodzenia. Ponieważ ufam mu w kwestii mojego samochodu to dałem sobie na spokój.

Cytat:
2007-02-12 19:13:04, BeeMWe pisze:
Ostatnio również rozważałem taką opcję. Po rozmowie z moim mechanikiem, a zarazem gazownikiem i zagorzałym wielbicielem marki BMW (naprawdę zna się na tych samochodach) uznałem że to jest wręcz szkodliwe. Wyjaśnił mi że wtryski nie mają smarowania i chłodzenia. Ponieważ ufam mu w kwestii mojego samochodu to dałem sobie na spokój.

trzeba odlaczyc listwe i problem znika.