Witam, mam nadzieję, że nalałeś płyn całoroczny, niestety nie można spuścić idealnie płynu z układu, to że zostało trochę wody w układzie to nie powinno mieć znaczenia ale podnosi to temperaturę zamarzania do góry tzn. jak twój płyn jest do -30 stopni to może się okazać że teraz zamarza np. w -25 stopniach.
Uważam że płyn spuściłeś dobrze bo jak nie ma korka w chłodnicy na dole to się odczepia wąż w najniższym punkcie tak jest np. w golfie 3
Ja bym wymienił płyn jeszcze raz, miał bym pewność, że woda która została w układzie została zaabsorbowana przez płyn i teraz nic nie zostanie, ale to nie konieczne.
Nie wymieniaj płynu częściej niż co 30-40 tyś km, nie ma takiej potrzeby, jeżdzij na całorocznym, nie używaj nigdy wody jak jeleń przed tobą, zapobiegniesz w ten sposób korodowaniu układu i wielu innym sprawą o których nie chce mi się tera pisać.
Nie ma preparatów o które pytasz, pozdrawiam nominalny , POZDRAWIAM TEŻ WSZYTKICH TYCH KTÓRZY WALĄ WODĘ Z KRANU DO UKŁADU CHŁODZENIA
PODUTKA PANOWIE !!! TO NIE PRL A PŁYN KOSZTUJE 3-4 ZŁ ZA LITR MASZ NA AUTO TO MASZ NA PŁYN , ZAMIAST BENZYNY TEŻ LEJECIE WODĘ ?
RĘCE OPADAJĄ , POZDRAWIAM !!!