Jakie CB do BMW?????? Gdzie zamontować i podłączyć zasilani?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemka mam pytanko jakie jest dobre CB za w miare przystepną cene? Gdzie można takie radyjko zamontować w E-34 zeby to miało rece i nogi? I czy można zasilanie podpiąc pod gniazdo do ładowania latarki które jest w schowku? Jeśli ktoś ma jakies doswiadczenie to prosze o porady i własne uwagi!!
Dzieki i pozdrawia Beemkowiczów

Witam!

Ja mam zestaw Uniden 510XL i antenę President Florida, jestem z niego zadowolony, co do montażu, to radyjko wciskam miedzy fotel pasażera a tunel środkowy, zasilanie w gniazdo zapalniczki.

Szczerze to nie bardzo jest gdzie je zamontować to może i ja tak samo zrobie! A jeśli chodzi o zasilanie to ja nie chce przez gniazdo zapalniczki tylko bezpośrednio do pradu(na krótko) nie lubie jak mi sie kable plączą po samochodzie! Może ktoś coś doradzi!!

Winton takie pytanko czy masz gaz i jakiej generacji ??

Przy sekwencji pojawiają sie duże zaklócenia uważaj na to i sprawdź zanim zaplacisz !!!

[ wiadomość edytowana przez: showman dnia 2007-02-13 19:27:19 ]

witanko. na początku i ja wkładałem między fotel a tunel ale denerwowało mnie takie rozwiązanie bo słabo słychać było albo wypadało przy wieksym hamowaniu ale założyłem je sobie na żepy pod schowkiem sytuacja idealna bez ingerencji w tapicerke to chyba najlebsze rozwiązanie i niestety szybki demontaz na niechcianych osiedlach zasilanie pod zapalniczkę w standarcie a antena na magnesie kabel przez dzwi za kierowcą nie załamuje kabla.

NIe gazu nie mam i nie planuje zakładać wiec na zakłucenia wywoływane przez radio nie musze zwracac uwagi!
A jeśli chodzi o montaż to tak siedziałem i dumałem i pewnie zamontuje z prawej strony tunelu przy nogach pasazera, a zasilaniem, sie pobawie i gdzies podepne jak juz mówiłem nie chcem pod zapalniczke!
Wielkie dzieki!!!!!!!!!!!!!!

Witam! Miałem równiez z tym duży problem, ale metodą prób i błedów najlepszym miejsce na CB jast lewa strona pod kierownicą(nad głosnikiem).Mam Unidena 510xl i z uwagi na jego niewielki rozmiar pasuje tam wyśmienicie.Prąd podłączyłem na stałe pod główny kabel zasilający stacyjkę.Miałem bardzo drobne zakłócenia z aparatu zapłonowego(e34 1994 benz+gaz) ale radyjko to ma wbudowany fabryczny filtr który wyśmienicie sobie z tym poradził.

Rzuć na tacę..........................................GRANAT!

DOKTOR a jaki ty masz motor z
tym aparatem bo ja u siebie nie moge znaleść w M50