Montaż cb w asterce 1

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. jak w temacie...koledzy jak macie zamontowane radyjka w asterixach F?? ja kompletnie nie mam pojecia gdzie to ustrojstwo zamontować...dodan ze mam unidena 538w ktory jest nieco wiekszy niz standard pomocy...jakies fotki na maila z waszymi cackami??? michalsobala@onet.eu[addsig]

witam.
ja w mojej asterce zamontowalem unidena 520 pod kierownica, na maxa jak sie dalo przesuniete w prawo az do tego bocznego zaokrąglenia. (nie wiem czy mnie zrozumieliscie?. postaram sie pozniej wrzucic fotki. radio jest male wiec w niczym mi nie przeszkadza (nie uderzam kolanem), wszystkie gały pod ręką no i radio jest mało widoczne dla osób z zewnątrz. tak myslalem jeszcze nad zamontowaniem w miejscu popielniczki ale narazie nie mialem czasu na takie zabawy. jak macie jeszcze jakies inne pomysly to piszcie bo sam jestem ciekawy gdzie mozna w astrze zamontowac cb.

ja mam zamontowane po prawej stronie siedzenia kierowcy. Radio jest przykręcone do boku konsoli tunelu - w czasie jazdy znajduje się przy prawym udzie(nie przeszkadza wcale - tylko jak nie jeździsz sam samochodem to odpada, bo uchwyt blokuje możliwość przysunięcia fotela do kierownicy przez osobę która jest niska i musi siedzieć bliżej. Ja mam niecałe 180 i jest git). Gruszka wisi na kratce środkowego nawiewu. Regulacja pokrętłami "na dotyk" ale to żaden problem. Radio: U 520

U mnie w Asterce swego czasu radyjko jezdzilo w schowku ale lipnie bylo.

Kupilem podlokietnik (allegro), a radyjko powedrowalo pod niego i teraz jest gitarka. Radyjka nie widac z zew., regulacja reka na wyczucie ale to zaden problem, odsluch bardzo dobry.
No i wygoda w podrozowaniu - podlokietnik.

Osobiscie polecam !!!!

Astra I 94 rok kombi lepszego miejsca nie znalazlem...
Uzywam tego samochodu jako zastepczego a wiec az takiej duzej uwagi do tego nie przywiazuje jednak wydaje mi sie ze moja propozycja jest dosc funkcjonalna.
Pozdrawiam

SILVER1 powiedz jak wcisnales radyjko miedzy tunel a siedzenie pasazera.
U mnie 510 ni cholery nie chce sie wcisnac.
Miejsce fajne ale czy da sie przesunac fotel pasazera???

Cytat:
2007-02-05 19:49:15, MINIO pisze:
SILVER1 powiedz jak wcisnales radyjko miedzy tunel a siedzenie pasazera. U mnie 510 ni cholery nie chce sie wcisnac. Miejsce fajne ale czy da sie przesunac fotel pasazera???

Fotel calkowice da sie przesuwam troszke radio tez ci sie przesunie albo na chwile wyciagasz radio z "miejscowki" przesuwasz fotel jak chcesz i z powrotem w te same miejsce, przecie 510 ma takie same wymiary jak 520 musi ci sie zmiescic tam , jest takie staropolskiej przyslowie "popiesci popiesci i sie zmiesci" a tak serrio nie potrafie tego jakos wytlumaczyc mi wsadzenie tam radia zajmuje 6-7 sekund.moze lekko odegnij ten plastik z tunelu srodkowego.Niestetu jezdze tym autem juz jakis czas i nie znalazlem innego lepszego i wygodniejszego miejsca , wczesniej radio lezalo mi na tunelu srodkowym to co chwile sie przemieszczalo tu jest stabilne i wszystko gra.

zamontowalem tak samo jak silver1 i pasuje. a posiadam unidem 520. co do ustawienia fotela jest maly problem ale w koncu nie robi sie tego na codzien

Kolego obok radyjka przy ręcznym po prawej stronie masz wąską płytką szufladkę w którą powinno się zmieścić radyjko.jeśli masz zdolności i sprzęt to możesz dorobić ramkę,
nawiercić dwa otwory na śruby i przykręcić w tym miejscu.tam na pewno nie będzie ci kolidować z fotelem.chyba że nie chcesz robić żadnych dziur w aucie

A ja dzis znalazlem kolejne moim zdaniem fajne miejsce.

Ostatnio jezdze bez podlokietnika (a to po mojemu super miejscowka na CB) i udalo mi sie upchnac radyjko U510 w miejsce popielniczki dla pasazerow z tylu.
Radyjko jest pochylone troszke do gory, wiec wyswietlacz jest widoczny, pokretla dostepne a miejsce nie rzucajace sie zbytnio w oczy przez szyby.