MotoNews.pl

Wyjecie i naprawa zegarow mk VI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Problem jest taki ze niedziałaja mi wskazniki poziomu paliwa i temperatury,probowalem wyciagnac zegary z mysla ze moze kabel sie poluzowal... nieudalo mi sie jednak tego sprawdzic ,poniewaz po odkreceniu zegarow i wyciagnieciu ich do przodu o ok 2 cm cos je trzyma od tylu wedlug ksiazki zekomo powinny one wyjsc normalnie , ale ta ksiazka ktora mam jest malo dokladna bo niebylo nic napisane ze potrzebne jest rowniez odkrecenie tego elementu plastikowego znad stacyjki.WIEC czy ktos wie jak to wyciagnac (moze szarpnac??) chyba ze ktos zna przyczyne dlaczego niedzialaja mi te dwa wskazniki

Trzyma ci je linka predkościomierza więc ją naipierw zdejmij.

ale jak?? reki za zegar nie dam rady wlozyc

Otwórz maske linka prędkościomierza przechodzi przez ściane pod lub nad silniczkiem wycieraczek i troche wsuń ją do kabiny.Potem lekko przechyl zegary na bok na tyle żeby wsunąć tam ręke i nacisnąć białą plastikową tulejkę, która ma z jednen strony wypust. Po naciśnieciu wypust zwolni napęd predkościomierza i całość wyjdzie ci do przodu.

Cytat:
2007-02-15 11:17:39, Michal_g pisze:
Witam Problem jest taki ze niedziałaja mi wskazniki poziomu paliwa i temperatury,probowalem wyciagnac zegary z mysla ze moze kabel sie poluzowal... nieudalo mi sie jednak tego sprawdzic ,poniewaz po odkreceniu zegarow i wyciagnieciu ich do przodu o ok 2 cm cos je trzyma od tylu wedlug ksiazki zekomo powinny one wyjsc normalnie , ale ta ksiazka ktora mam jest malo dokladna bo niebylo nic napisane ze potrzebne jest rowniez odkrecenie tego elementu plastikowego znad stacyjki.WIEC czy ktos wie jak to wyciagnac (moze szarpnac??) chyba ze ktos zna przyczyne dlaczego niedzialaja mi te dwa wskazniki

Wiesz mi,że się da tam włożyć ręcę bo ostatnio wymieniałem sobie zegary.Przy pierwszym odpinaniu linki uzbroj się w cierpliwość(ja szarpałem się godzinę)bo ciężko jest odpiąc ten zatrzask z plastkiu ,który tam to wszystko trzyma.