Lewa zewnętrzna klamka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Mam pytanie co do wymiany lewej zewnętrzenej klamki. Jak za to sie zabrać od czego zacząć demontować i czy każda klamka jak kupie podejdzie do auta z centralnym zamkiem. Proszę o szybką odpowiedz.

Robotę zaczynasz od zdjęcia boczku. Gdy już to zrobisz to zobaczysz klamkę w całej okazałości i dwie nakrętki, które odkręcasz, odpinasz druty i masz klamkę. Centralny zamek... a znajdź w PL złomero bez centralnego zamka? Teoretycznie takie było, ale chyba tylko w prospektach i książce Morawskiego. Zresztą klamka to jest klamka i tyle!

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2009-05-31 18:50:23 ]

Z przodu jest różnica między klamkami, bo wkładka od kluczyka jest z 2 różnych stron. Z tyłu nie powinno miec to znaczenia.

A centralny nie ma znaczenia, bo siłownik i tak popycha tylko dzyndzla co od środka zamyka drzwi.

No zrobiłem w końcu, bawiłem się trochę z tapicerką ale zeszła jakoś, potem problem założeniem ale zrobione. Dzięki za odpowiedz pozdro

Wlasnie wymienilem klamke (pekla sprężynka) i ze swojej strony podpowiem że tanie zamienniki sa wymiarami troche za duze. Wystają i nie wyglada to ladnie. Przy odrobinie cierpliwosci i wolnej godzinie mozna jednak roznice doszlifowac i bedzie jak oryginał.