| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
majkel-europe Opel Omega B Caravan Sanok | 2006-02-03 22:04:55
To spróbuj przejechać kilaset kilomertów, może to pomoże! A tak swoją drogą mam to samo. Też pytałem o porade ale to nic nie dało. Wszystki pomysły klubowiczów na nic się zdały. Kanały odpływowe czyste, nagrzewnica jak nowa, filtry wymienione wykładziny i dywaniki suche, klima odgrzybiona a szyba dalej zachodzi parą. Ale w Omedze A miałem tak samo i juz sie przyzwyczaiłem... Ale to parowanie szyby to musi być jakaś wada konstrukcyjna |
Piwek Omega B Caravan Hajnówka | 2006-02-03 23:00:00 a odświerzaczy używacie. jeśli tak to na jakiś czas wyjmijcie i przewietrzcie dobrze wnętrze. jak wywaliłem u siebie to przestało. Podobno środki do czyszczenia a sprayu też mają wpływ na parowanie. |
majkel-europe Opel Omega B Caravan Sanok | 2006-02-04 12:21:24
Ale jednak parują! A chodzi o to żeby żadna szyba nie parowała. A z resztą nie bede się rozpisywał bo już się pogodziłem i przyzwyczaiłem do tego problemu. Mam gąbeczke z irchy i sobie jeszcze radze z wycieraniem. |
GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2006-02-04 12:31:24 Najpierw sprawdź czy filtr przeciwpyłkowy nie zawilgł, a najlepiej wyciągnij go całkowicie i pojeździj przez chwilę bez niego i sprawdź czy się poprawiło. Po drugie sprawdź czy wykładzin nie masz mokrych, albo przynajmniej wilgotnych, a po trzecie sprawdź czy np. przewody do nagrzewnicy Ci gdzieś nie przeciekają w środku, nawet minimalne przecieki będą powodowały duże parowanie z powodu że płyn chłodniczy jest gorący! Na razie więcej nie wymyślę, jak te przyczyny wyeliminujesz i dalej nie będzie dobrze, to będziemy myśleć dalej! Pozdrawiam i powodzenia!!!
|
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2006-02-04 12:33:25
nie po to masz limuzyne klasy E żeby gąbeczką szybki przycierać
pozdrawiam |
majkel-europe Opel Omega B Caravan Sanok | 2006-02-04 19:17:45
Stary! Ja to wszystko napisałem w poście kapke wyżej! Prawie słowo w słowo, a napewno kazdy objaw. Czy Ty tego wogóle nie czytałeś? |
KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2006-02-04 19:38:33 A macie wlaczone dmuchawy ??
U mnie przy klimatyzacji automatycznej, jezeli ustawione jest na A, tez paruja szyby po jakims tam czasie jazdy. To normalne. Wtedy wystarczy ustawic dmuchawe na 5 lub 6 i przelaczyc na szyby. Temp. ustawiam na 19 lub 20'C. W kazdym aucie szyby beda parowac, po to jest dmuchawa, zeby jej uzywac |
Piwek Omega B Caravan Hajnówka | 2006-02-04 19:54:34 u nie dmuchawa ma tylko 4 pozycje |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2006-02-04 20:03:57 Hm u mnie jest tak ze na poczatku wlaczam obieg zamkniety i zaczyna sie zaparowywanie szyb.Jak sie zrobi cieplej w samochodzie to wylaczam ten zamkniety i zaparowanie znika ale tylna szyba pozostaje zaparowana. |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2006-02-04 20:59:22 Samochód jak wlot powietrza ma też wylot. Wilgotne powietrze musi którędyś wylecieć. |
MadziarTG Omega Tarnowskie Góry | 2006-02-04 21:35:27 mam to samo a dodam że mam klimatronic dwustrefowy , nic nie pomaga , nie wiem jak jest u was ale w tej konstrukcji coś jest nie tak moim zdaniem , jak dałem na max podniosłem maske wymontowałem filtr pyłkowy i przykładalem w to miejsce nap wstążke zeby zobaczyć jak dmuchawa zasysa powietrze to powiem że efekt był mizerny , jak zrobiłę to samo w innym aucie np vw to chciało mi reke porwać , zróbcie taki mały eksperyment u siebie i dajcie znac jak byłu o was , czy tylko u mnie jest lipa
pozdrówka |
kleszcz220 lublin | 2006-02-04 22:49:11 dzięki serdeczne jutro faktycznie poprubóje bez filtra może to coś zmieni. i jeszcze takie pytanie przy klimimatroniku dwustrefowym przy jakiej temperatórze klima sie nie załanczna czy może temp.. ujemna wpływa na to że klimatyzacja może sie nie włączyć?czy niema to żadnego znaczenia??? i powinna chodzić bez względu na temperature???????????? |
kleszcz220 lublin | 2006-02-04 22:52:42
|
kleszcz220 lublin | 2006-02-04 22:55:35
|
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2006-02-05 15:14:52 Jeszcze możecie sprawdzić, czy przypadkiem nie macie włączonego obiegu zamkniętego. Mimo wyłączania przyciskiem klapa może się nie otwierać z powodu jakiejś awarii np z siłownikiem lub z przewodami. |
Lucastuning Opel Omega B Caravan Izabelin | 2006-02-08 12:55:56 u mnie ten sam problem niestety ...
stosowałem się do rad w tym temacie i nadal lipa ... sam już nie wiem raz jest dobrze a raz nie :/ |
Skow Omega B Przasnysz | 2007-02-22 22:20:06 Ja juz słyszałem ze pomaga tylko wymiana nagrzewnicy bo 90% pada i dlatego taki ładny efekt mamy!!! Ja kupiłem sztukę nówkę i juz w w przyszły poniedziałek wymiana!!! |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2007-02-22 22:29:35
Kotlet
Kto ma ziemniaki i kapustę? Normalnie sezon na odgrzewanie
|