Przyjac takie wyliczenie szkody ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przypomnijmy >> tak wyglada szkoda

jak widac zderzak do wymiany, lampa do wymiany, lakierowanie 3 elementow + blacharka
wycena w FILARZE 1447zl
brac czy mam jakies pole manewru, naturalnie moge wziasc bezgotowkowo ale wtedy musze przedstawiac faktury...

Policz sobie - nie wiem ile zderzak i lampa - chociaz zderzak mozna by naprawic - spawanie plastikow. Blacharz max 200 ,malowanie blotnik i zderzak 200 x 2 i maska 300 (takie ceny sa u mnie) Jak mialbym zarobic 200 zl to wole oddac do serwisu forda i niech robia - wtedy filar dostanie fakture na 3 tys

z czego masz szkode ? z czyjegoś OC czy ze swojego AC?

Ja też biłem w tym miejscu, ale nie miałemuszkodzone nic poza przełamanym zdeżakiem i uszkodzoną pompką od spryskiwaczy.A dostałem 1100 z PZU. nowy zdeżak pod malowanie to około 200pln.
A! i szkoda parkingowa, konkretnego sprawcy a odszkodowanie z mojego AC.

Cytat:
2007-02-14 21:02:48, Senna pisze:
z czego masz szkode ? z czyjegoś OC czy ze swojego AC?

szkoda bedzie naprawiana z mojego AC...no i juz wiem ze chyba warto zaplacic wyzsze skladki i sie ubezpieczyc w jakims molochu a nie np w FILARZE odradzam te i podobne wynalazki

jesli pójdzie z twojego ac to chyba lepiej zrobic bezgotówkowo w serwisie forda... czesc znizki tak czy tak stracisz a zrobione bedzie super... i na oryginalnych czesciach.

tak, tylko nie wysyłajcie chłopaka tak do ASO, bo on podpisujac umowe AC napewno się zgodził na urealnienie cen, i Filar się zgodzi na ASO, ale potem każde mu ileś procent dopłacic do roboty, bo przeciez auto było używane, amortyzacja części itd
Najpierw się spytaj czy zgodzą się na ASO i zapłacą całość. Ewentualnie przeczytaj dokładnie umowe. AC od OC się dosyć konkretnie różni, inne źródło prawa jest.
pozdr
KACPER

Cytat:
2007-02-16 11:03:02, Kacper85 pisze:
tak, tylko nie wysyłajcie chłopaka tak do ASO, bo on podpisujac umowe AC napewno się zgodził na urealnienie cen, i Filar się zgodzi na ASO, ale potem każde mu ileś procent dopłacic do roboty, bo przeciez auto było używane, amortyzacja części itd Najpierw się spytaj czy zgodzą się na ASO i zapłacą całość. Ewentualnie przeczytaj dokładnie umowe. AC od OC się dosyć konkretnie różni, inne źródło prawa jest. pozdr KACPER

jest dokladnie tak jak mowisz, mam zniesiony udzial wlasny, ale z uwagi na to ze to jest samochod powyzej 8 lat musialbym pokryc czesc kosztow...dlatego rezygnuje z ASO i robie we wlasnym zakresie za gotowke, za wszystko biore faktury i jezeli koszty przekrocza wycene ubezpieczalni to mam prawo wystapic o zwrot dodatkowych kosztow...przykladem moze byc zderzak ktory mi policzyl zamiennik za 130zl, a ja kupilem zderzak przystosowany do malowania i z pianka cena wyzsza bede wystepowal o zwrot...niestety majac tylu letni samochod i tak kiepska ubezpieczalnie trzeba liczyc sie z problemami

Za tą kwotę spokojnie naprawisz auto. Reszta, to już Twój wybór.