Jaki reduktor do omyA 2,4?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś wie jaki byłby najbardziej ekonomiczny reduktor do omegi A 2,4 ?

A chcesz jeździć ekonomicznie czy mieć "czym jechać"?????

Cytat:
2007-02-15 22:31:22, holland2 pisze:
A chcesz jeździć ekonomicznie czy mieć "czym jechać"?????

Ekonomicznie.Masz jakąś receptę na to ???Bo ja już wyczerpałem wiadomości na ten temat.Zresztą 125 KM i tak "niejedzie".
Pozdro.

[ wiadomość edytowana przez: abigaz dnia 2007-02-16 07:20:46 ]

[ wiadomość edytowana przez: abigaz dnia 2007-02-16 16:07:56 ]

Prawda jest taka że sam reduktor roboty nie zrobi i nie można powiedzieć ze na jakimś będzie mniej lub więcej spalał... Ważne by dobrać go do mocy auta.. jak będzie za dużo to możesz się nie zmieścić w zakresie regulacji i może Ci autko przylewać na wolnych obrotach natomiast za mały nie nadąży podaać gazu i będzie cały czas maksymalnie obciążony (a to skraca żywotność)....Cały myk polega na tym by wszystko było dobrane i współpracowało z fabrycznym kompem.

Moim zdaniem Reduktor moze byc tylko za mały . To ze będzie bardziej wydajny od silnika wcale spalania nie zwiększy, tylko poprzez regulacje, reduktor będzie bardziej skręcony.
Moj brat mia reduktor BRC 100 KW w Nissanie 1.4 , 55 KW i gazu spala mu 7,5L w trasie.

skoro tak to spróbuj założyć dwa reduktory do autka o pojemności 1.4 np Astra 1 pkt i zobacz co się stanie na wolnych obrotach... ja myślę że go "przyleje" ale każdy ma swoje doświadczenie co nie???

Jak sie zamontuje wydajniejszy reduktor, to mozna dać szerszy mikser i nie będzie problemow z regulacją i muleniem auta