Klekotanie pod maska ;/ ....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
po ostatnim odpalaniu na holu ... silnik jakos dziwnie klekocze i nie wiem co z tym zrobic ( nei wiem czy to moglo sie cos zepsuc po tym odpalaniu czy nie :/

owe klekotanie najbardziej slychac na 1 i 2 biegu :/ szczegolnie na 1 przy ruszaniu ;/ a na reszcie biegow przy wiekszym dodaniu gazu tez zaczyna .... macie jakis pomysl co sie stalo?? :/

----
a tak na marginesie zeby nie zakladac juz drugiego postu to czy to na obrazku zalaczonym nizej to silnik krokowy??

to z ta niebieska naklejka to jest silnik krokowy

A jaki masz silnik?? jezeli masz pasek rozrządu to mógł przeskoczyc przez takie odpalanie

[ wiadomość edytowana przez: mikruss dnia 2007-02-17 13:41:46 ]

Najprawdopodobniej przeskoczył Ci pasek rozrządu -jeśli go masz, jak napisał kolega przede mną. Jak najszybciej udaj się do speca, który Ci go ustawi...

silniczek krokowy to ten z naklejka ford i z podłączonym wężem gumowym do kolektora ssącego
a co do dziwnej pracy to tak juz przedmówca napisał chyba ci rozrząd przeskoczył przestawił się moment otwarcia zaworów i jak dodajesz gazu lub silnik jest obciązony to występuje spalanie stukowe z tąd ten dziwny dzwięk

czyli obstawiacie przeskoczenie tego paska nieszczesnego :/ ... no to jutro mi sie szykuje pracujaca niedzielka zobaczymy czy to to czy jednak nie