Podgrzewane fotele

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poszukuję fragmentu schematu elektrycznego do Omegi C zawierającego podgrzewanie przednich foteli z płynną regulacją.
Pozdrawiam wszystkich.
PM

obawiam się, że będzie kłopot, jesteś chyba pierwszy z omą C

Omega C? Powitać Powitać Co do schematów to powinny być takie same jak w Omedze B a z tego co mi wiadomo nie brakuje ich wśród klubowiczów...

pozdr. i noch ein mall powitać

Ale w omie B nie ma płynnej regulacji podgrzewania foteli. Jest tylko włącznik z regulacją czasową, po nagrzaniu się do pewnej temperatury, wyłącza sie, a potem znow włącza i tak dookoła macieju.

Jeżeli ktoś kupił C od dilera Opla to powinien dostać instrukcje obsługi ze wszysykimi schematami a wiem, że z B tak było... w tym momencie usuwam się w cień... gdyż jeżdżę tylko zwykłą (super niską) A

pozdr.

Cytat:
Wysłany: 2003-12-07 01:18:31

Poszukuję fragmentu schematu elektrycznego do Omegi C zawierającego podgrzewanie przednich foteli z płynną regulacją.
Pozdrawiam wszystkich.
PM

Czesc

Sprawdzales w TIS'ie??? Jezeli nie to napisz mi na priv rocznik, typ silnika i rodzaj skrzyni biegow twojej OMY. Postaram sie cos znalesc

no to teraz pojechalem - nie zauwazylem ze watek byl omawiany wieki temu (spojrzalem na date ostatniego logowania ). Chyba juz znalazl ten schemat co... ?

No i co z tego, że stary wątek. Jak jest potrzeba, to lepiej odgrzać niż produkować nowy. Co niniejszym czynię.
Panie i Panowie:
Stwierdziłem, że chcę mieć podgrzewane fotele.
Jeśli kupię same maty grzewcze, to czy da je się zamontować do moich foteli. Tylko tak bez maniany, żeby to miało ręce i nogi. Może ktoś z Klubowiczów już to przerabiał ?
Przycisku na konsoli mam (jak przekręcę potencjometr, to świecą się diody). Nie mam kiedy sprawdzić, czy mam instalację pod fotel, ale chyba mam. Więc pozostaje założyć maty i wpiąć w kostki.
A L E C Z Y S I Ę D A ???

wszystko się da
Są tylko 2 kwestie:
1. Będziesz musiał rozłożyć fotele na cżęści pierwsze i przyszyć maty od spodu tapicerki (tak przynajmniej jest w oryginale
2. Niewiem czy da sie kupić same maty

Cytat:
2006-12-19 23:17:46, ilku pisze:
Niewiem czy da sie kupić same maty

Da się, chociaż może lepiej kupić kompletne fotele a swoje pogonić?

Są na Allegro:
1. jeden
2. dwa

tylko nie wiadomo, czy te drugie będą pasować do Omy

Cytat:
2006-12-19 23:17:46, ilku pisze:
wszystko się da Są tylko 2 kwestie: 1. Będziesz musiał rozłożyć fotele na cżęści pierwsze i przyszyć maty od spodu tapicerki (tak przynajmniej jest w oryginale 2. Niewiem czy da sie kupić same maty

Ja będę wdzieczny za schemat podłączenia ogrzewania tylnej kanapy z wiązką w aucie... bo kable z kanapy coś krótkie i nie sięgają do wiązki... prawdopodobnie brakuje mi jakiejś przejściówki ;(

A może ktoś zdjęcie cyknie jak ma podłączone....

Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą.
Jak się podłącza maty. Widzę na zdjęciach aukcji cztery wtyczki. U mnie jest miejsce na dwie. Wydaje mi się, że jedna kostka jest do pamięci fotela, a druga właśnie do mat. Tylko w tej jednej następuje zmiana wartości przy kręceniu potencjometrem (zmierzyłem miernikiem). Czy zatem do kostki przy siedzeniu podłącza się jedną czy dwie kostki ?

Witam, do kostki przy siedzeniu podlacza sie jedna kostke (ta druga jest do elektrycznej regulacji foteli i w niej jest caly czas prad), ktora idzie do maty grzewczej siedziska (w niej prad pojawia sie dopiero po wlaczeniu podgrzewania przyciskiem), w oparciu jest druga mata polaczona z kostka ktora wychodzi z dolnej maty, u mnie w siedzisku jest tez jakis przekaznik albo czujnik temp do ktorego dochodza 4 kable, mi sie wydaje ze maty z linku nr 2 sa ok, u mnie podobnie wygladaly, w pierwszym linku gosc pisze o matach do foteli przednich ale nie wiem czy nie sprzedaje czasem 2 mat ale tylko pod siedziska do obu foteli tak jak sklep opel shop,

Pozdrawiam

Kurcze, w weekend zrobię zdjęcie, to mi powiecie co jest co, bo ta, w której jest prąd cały czas nie może być od elektrycznej regulacji fotela. Ja właśnie mam elektryczną regulację fotela, a to gniazdo jest wolne... Może to od pamięci (bo tej nie mam)
Pzdr

[ wiadomość edytowana przez: jaro_alfa dnia 2006-12-22 10:21:10 ]

Ta trzecia kostka co wychodzi z samochodu do siedzenia jest od poduszek w siedzeniach albo tej pamieci ale chyba raczej od poduszek (ma takie okragle wejscie jakby)

Jak to cos pomoze to Tu sa zdjecia mojego fotela, znaczy wtyczek

Bardzo dziękuję, ale u mnie wygląda to inaczej. Wtyczki wydają się być takie same, ale jest inne rozmieszczenie (wszystkie kable wchodzą do jednej dużej kostki, która zawiera kilka gniazd). Kostka ta z kolei jest umieszczona między fotelem a listwą progową.

Cytat:
2006-12-22 11:54:08, Gozer pisze:
Jak to cos pomoze to Tu sa zdjecia mojego fotela, znaczy wtyczek

[ wiadomość edytowana przez: jaro_alfa dnia 2007-01-05 08:25:08 ]

[ wiadomość edytowana przez: jaro_alfa dnia 2007-01-05 08:26:31 ]

pozwolcie, ze sie wtrace
a co jesli dioda we wlaczniku (oma B) sie swieci, fotele grzeja ale... baaaardzo slabiutko? moze to przez skorzana tapicerke?
jesli ktos moglby mi pomoc,bylbym wdzieczny. coraz zimniej i tylek zaczyna mi prawie przymarzac

[ wiadomość edytowana przez: chevy01 dnia 2006-12-22 19:58:10 ]

No i gitarrrra !
Kupiłem maty, instalkę pomierzyłem miernikiem, wszystko mam. Po Nowym Roku umówiony jestem z tapicerem, który już przerabiał problem mat w Omedze. Jak i co poinformuję.
Pzdr