Tarcze i klocki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Założyłem tarcze hamulcowe BREMBO wentylowane i klocki TEXTAR, czy, wyniosło mnie to 230zł, czy to był dobry wybór??

czy Twoje pytanie ma jakikolwiek sens, jesli hamulce masz juz zalozone
teraz to musza byc dobre

Czołem! Ja też jeżdżę na klockach Textara i dobrane mam do nich tarcze firmy Jurida... Póki co, wszystko jest O.K (przejechane na nich jakieś 5 tyś. km)

ma sens, klocki jeszcze mogę zmienić. Po prostu potrzebowałem założyć tej firmy klocki, ponieważ musiałem się wybrać dalej, a nie miałem w ogóle klocków, aż tarcze musiały iść na wymianę. Chodziło mi o to czy to dobra firma, bo zastanawiam się nad klockami Ferodo. Czekam na odpowiedź i pozdrawiam
P.S. Albo może ktoś innej firmy poleca klocki? Bo te tarcze zostawiam, standardowe BREMBO wentylowane. . .

[ wiadomość edytowana przez: Kazuya49 dnia 2007-10-24 23:40:12 ]

textar to bardzo dobry producent

- Ja w Escorcie używałem klocki Lucas.
- aktualnie założyłem klocki Motorcraft + tarcze Delphi. Wymieniałem przed wakacjami i jak na razie jestem zadowolony.
pozdrawiam
Arturek

Ja też polecam klockiTEXTAR-a

Firmy bardzo dobre. Niektórzy mówią, że klocki Textara są lepsze niż Ate. Jakby szukać dziury w całym, to można się upewnić, czy klocki nie będą za twarde, co skutkuje przyspieszonym zdzieraniem tarcz, ale tego, w tym zestawieniu, nie wiem.

dziękuję bardzo za pomoc

jestem po wymianie tarcz hamulcowych "Delphi" oraz
klocków hamulcowych "Ferodo Premier" poprzednio miałem jakieś klocki no name i nie odczuwam wiekszej różnicy w hamowaniu ale że na hamulcach się nie powinno oszczędzać to sugeruję kupić jakiejś dobrej/znanej firmy