S.O.S dla Esperynki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Jestem posiadaczem Esperynki 2.0 i od dłuższego czasu mam z nią różne problemy,które sam rozwiązuje,niektóre jednak mnie przerastają. A więc coś mi silnik głośno chodzi ( odgłos jak w dieselu )szczególnie od strony paska rozrządu.Wymieniany był napinacz ale nie pomogło.Czy może to być łożysko na pompie wody? czekam na pomoc

Cytat:
2007-02-16 20:43:48, JACQ77 pisze:
czekam na pomoc

znaczy co? mamy wpasc z ekipa i ci naprawic czy jak? sorry NMSP

nikt ci nie zdiagnozuje tego po opisie odglosow..byc moze to pompa wody szcegolnie jak nie byla wymieniana razem z rozrzadem..ale rownie dobrze mogloby to byc cokolwiek..wymieniany napinacz a pasek stary? jak wymieniac rozrzad to w komplecie a sprawdzic lozysko mozna najprosciej zdejmujac pasek i krecac sama pompa wody..bedzie slychac a w ogole to dopoki jezdzi to nie dotykac...

Cytat:
2007-02-16 21:07:51, qbaj pisze:
...a w ogole to dopoki jezdzi to nie dotykac......

A jak już wybuchnie to kupić nowy silnik

czemu tak zle radzicie koledze??
widze ze post nie w tym miejscu i pewnie juz przerabiane (wyszukiwarka) ale jak zostawi to :
-jesli pompa :
--pompa stop
--pasek trach
--zawory papa
pozdrawiam
silan

Cytat:
2007-02-16 21:45:17, SILAN pisze:
czemu tak zle radzicie koledze?? widze ze post nie w tym miejscu i pewnie juz przerabiane (wyszukiwarka) ale jak zostawi to : -jesli pompa : --pompa stop --pasek trach --zawory papa pozdrawiam silan

2.0 nie jest kolizyjny dobra zarty zartami..ale przeciez dzwieku padajacej pompy wody nie da sie pomylic.. napisalem zeby sprawdzic pompe wody jesli jest takie podejrzenie..nie bardzo rozumiem jak mozna jeszcze via forum pomoc..jesli wlasciciel nie jest w stanie sam zdiagnozowac usterki to samochod powinien jechac do mechanika..ja rozumiem forum pomoc itp..ale jak sie czlowiek rozchoruje to nie dzwoni po znajomych nawet majacych jakas tam wiedze medyczna tylko zwyczajnie idzie do lekarza

jeśli klekocze jak diesel to możliwe, że coś nie tak z popychaczami zaworowymi.
Sprawdzałeś olej?
Hałas ustępuje po pewnym czasie?

Jednak jak to napisano wcześniej - jedź do mechanika, który pewnie po 10 sekundach da prawidłową diagnozę...

i znowu Qbaj masz racje , juz wiecej sie nie odzywam - faktycznie jak sie nie znasz to sie sam do roboty nie zabieraj - nawet jesli zrobisz jedno/zrąbiesz cos innego .
pozdrawiam
silan

Cytat:
2007-02-17 00:35:36, SILAN pisze:
i znowu Qbaj masz racje , juz wiecej sie nie odzywam - faktycznie jak sie nie znasz to sie sam do roboty nie zabieraj - nawet jesli zrobisz jedno/zrąbiesz cos innego . pozdrawiam silan

ktos tu ostatnio pisal "naprawilem jedno..zepsulem trzy"

Witam.We wtorek się biorą ( mechanicy ) za Esperynkę .Diagnoza: pompa wody. Zobaczymy czy wymiana pomoże.pozdrówka.

Cytat:
2007-02-17 09:18:36, JACQ77 pisze:
Witam.We wtorek się biorą ( mechanicy ) za Esperynkę .Diagnoza: pompa wody. Zobaczymy czy wymiana pomoże.pozdrówka.

No i pięknie

To jak było z tym rozrządem ?
...naprawdę wymieniłeś sam napinacz ?? ...(bez paska, pompy itp ?)...jeśli tak to ....gratuluję *"mehanika" / czasem nie jedź do tego samego! /

Powodzenia, Pozdrowienia

*błąd celowy...nie chcę obrażać MECHANIKÓW !

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2007-02-17 10:42:56 ]

Witam.
A gdzie z którego Kolega korzysta warsztatu w naszym psięknym zadup...u.

Cytat:
2007-02-18 11:07:42, Origami pisze:
Witam. A gdzie z którego Kolega korzysta warsztatu w naszym psięknym zadup...u.

witam.magik który robił wymianę wyjechał do pracy za granice...
Wraz z wymianą napinacza był wymianiony pasek a pompa nie dawała oznak że coś nie tak...

Cytat:
2007-02-19 08:19:47, JACQ77 pisze:
witam.magik który robił wymianę wyjechał do pracy za granice...

Napisz gdzie, to klubowicze będą unikali zakupu aut z tego regionu

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2007-02-19 11:42:11, SpeedR pisze:
Napisz gdzie, to klubowicze będą unikali zakupu aut z tego regionu Pozdrawiam - SpeedR

jak Cię tak Espero razi to po prostu zmień markę...

Cytat:

jak Cię tak Espero razi to po prostu zmień markę...

minimum 5 razy przeczytaj co napisal SpeedR i moze inaczej odpowiesz... jesli zrozumiesz...

Witam. właśnie zakończyły się prace nad zmianą pompy wodnej...rewelacja silnik chodzi jak złotko.stan starej pompy był rozpaczliwy( że to chodziło to cud ).podziękowania dla wszystkich którzy mi pomogli.POZDRAWIAM