| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2007-02-18 15:46:44 Planuje takie cosik zrobic wpakowac w mojego s-coupe 2.0 16V z nowszego hyundaia coupe.
Wiem ze potrzebuje silnika ze skrzynia i wiazka ale jest jedno pyt czy oryginalne wskazniki predkosci obrotomierz itd podejda? Czy czeka mnie przekladka wskaznikow od coupe nowszego? Co jeszcze moze mi byc przydatne? |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2007-02-19 17:33:55 Zastanawiam sie nad kupnem np coupe po dachowaniu z wlasnie tym silnikiem i przelozyc co bedzie trzeba mysle nad tarczami hamulcowymi z tylu. |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-02-19 21:06:32 niezly pomysl, a u kogo zamierzasz go wykonac ??
bedziesz na wlasna reke dzialal cos ?? |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2007-02-20 18:17:00 Ciagle targaja mna zmienne odczucia czy robic ten 1.5 12V Turbo czy wsadzic 2.0 16V wiadomo wsadzenie 2.0 16V duzo drozsze ![]() |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-02-21 10:36:40 nie wiem czy ma sens inwestowanie w swapa,
to zalezy od ogolnego stanu twojego samochodu, ale jakby nie bylo to nawet zrobienie tego silnika od podstaw wyjdzie napewno taniej, z tego co pamietam twoje auto bylo chyba dosc mocno ujezdzane wiec nie wiem swap silnika 2.0 pociagnie ze soba napewno sporo modyfikacji hamulce, napewno zawiecha tez.. moze od razu zainwestowac w coupe, nie mozemy przeciez zapominac ze te samochody nasze maja juz swoje lata |
kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2007-02-22 21:00:33 No ciekawy pomysl... ja tez mienialem silnik w swoim ale na accenta. Wiec to bylo duzo prostsze zajecie. Miomo to nie zdajesz sobie sprawy ile z tym jest roboty... Samo wlozenie silnika ze skrzynia i dopasowania polosi to bedzie pikus z tym....jak bedziesz musial zrobic eletryke silnika!!! Zapewniam Cie ze fachowca nie znajdziesz... A wiozka bedzie zupelnie inna.... Komputer inny... Naprawde to jest dlugi temat... A ja juz sie drugi raz nie wezme za taka robote......
Pozdrawiam
I jesli sie zdecydujesz to opisuj wszystko na bierzaco jestem ciekaw... |
kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2007-02-22 21:09:31 Daniello_ a jaki Ty masz problem z silnikiem?? Bo ja mam silnik od TURBO tylko ze w glowicy do wymiany sa prowadnice.. Ale blok jest w bardzo dobrym stanie. Jezeli masz dobra glowice to napewno bys z tego zrobil silnik jakiego potrzebujesz....
pozdrawiam |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-02-22 21:46:37 off topicowo,
wam to dobrze niezle sie dobraliscie z tymi scoupetkami w Kielcach , w razie czego to macie gdzie podjechac
no wlasnie podjedz daniello i zobacz kruchego sprzeciora na miejscu masz
|