1.5 12V ----> 2.0 16V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Planuje takie cosik zrobic wpakowac w mojego s-coupe 2.0 16V z nowszego hyundaia coupe.
Wiem ze potrzebuje silnika ze skrzynia i wiazka ale jest jedno pyt czy oryginalne wskazniki predkosci obrotomierz itd podejda? Czy czeka mnie przekladka wskaznikow od coupe nowszego? Co jeszcze moze mi byc przydatne?

Myślałem kiedyś o wsadzeniu 1.8 GDI z Mitsu więc powiem ci, że potrzebujesz takich elementów jak: półosie(jeśli nie podejdą od coupe to pozostaje przeróbka), wskaźniki(bo w coupe raczej linki prędkościomierza nie znajdziesz), dobrego elektronika który wszystko połączy(nawet jak masz wiązki to i tak ciężko będzie - mi za samą robotę elektronik zaśpiewał 1200 zł), kluczyka z immo od tego auta jeśli je miał, antenę od immo i pewnie jeszcze dużo innych. Jak już uda się to odpalić to jeszcze przydałoby się to czymś zatrzymać ale to już osobna historia.
Powodzenia

Zastanawiam sie nad kupnem np coupe po dachowaniu z wlasnie tym silnikiem i przelozyc co bedzie trzeba mysle nad tarczami hamulcowymi z tylu.

niezly pomysl, a u kogo zamierzasz go wykonac ??
bedziesz na wlasna reke dzialal cos ??

Ciagle targaja mna zmienne odczucia czy robic ten 1.5 12V Turbo czy wsadzic 2.0 16V wiadomo wsadzenie 2.0 16V duzo drozsze

nie wiem czy ma sens inwestowanie w swapa,
to zalezy od ogolnego stanu twojego samochodu, ale jakby nie bylo to nawet zrobienie tego silnika od podstaw wyjdzie napewno taniej,
z tego co pamietam twoje auto bylo chyba dosc mocno ujezdzane
wiec nie wiem

swap silnika 2.0 pociagnie ze soba napewno sporo modyfikacji hamulce, napewno zawiecha tez..
moze od razu zainwestowac w coupe,
nie mozemy przeciez zapominac ze te samochody nasze maja juz swoje lata

No ciekawy pomysl... ja tez mienialem silnik w swoim ale na accenta. Wiec to bylo duzo prostsze zajecie. Miomo to nie zdajesz sobie sprawy ile z tym jest roboty... Samo wlozenie silnika ze skrzynia i dopasowania polosi to bedzie pikus z tym....jak bedziesz musial zrobic eletryke silnika!!! Zapewniam Cie ze fachowca nie znajdziesz... A wiozka bedzie zupelnie inna.... Komputer inny... Naprawde to jest dlugi temat... A ja juz sie drugi raz nie wezme za taka robote......

Pozdrawiam

I jesli sie zdecydujesz to opisuj wszystko na bierzaco jestem ciekaw...

Daniello_ a jaki Ty masz problem z silnikiem?? Bo ja mam silnik od TURBO tylko ze w glowicy do wymiany sa prowadnice.. Ale blok jest w bardzo dobrym stanie. Jezeli masz dobra glowice to napewno bys z tego zrobil silnik jakiego potrzebujesz....

pozdrawiam

off topicowo,
wam to dobrze niezle sie dobraliscie z tymi scoupetkami w Kielcach
, w razie czego to macie gdzie podjechac
no wlasnie podjedz daniello i zobacz kruchego sprzeciora na miejscu masz