MotoNews.pl

Zakup Espero >cena auta + ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Proszę o kwtotę jaką należy dodać do esperaka na samym wstępie:
a więc:kwota przerejstrowania auta z tablicami
-czesci,ktore nalezy wymienic na wstepie(np.rozrzad?)
-plyny,filtry itp

Jak mysliscie dobrym pomyslem jest pojechac z prawie,ze nowym zabytkiem na stacje diagnostyczna.100-200zl ,ale mozna sie uchronic przed kilkakrotnoscia tego.
z góry dzieki za odp

Cytat:
2007-02-22 12:06:20, szewski pisze:
Witam. Proszę o kwtotę jaką należy dodać do esperaka na samym wstępie: a więc:kwota przerejstrowania auta z tablicami -czesci,ktore nalezy wymienic na wstepie(np.rozrzad?) -plyny,filtry itp Jak mysliscie dobrym pomyslem jest pojechac z prawie,ze nowym zabytkiem na stacje diagnostyczna.100-200zl ,ale mozna sie uchronic przed kilkakrotnoscia tego. z góry dzieki za odp

ja jak kupilem samochod to wymienilem odrazu filtry i rozrzad.
za wymiane rozrzadu dalem chyba 160 zl wraz z nowym plynem chlodniczym ale za same czesci do rozrzadu dalem 210 zl na allegro.
Za olej dalem 90 zl do tego filtr powietrza i oleju jakeis grosze
Za przerejestrowanie to ejst tak:
jesli masz mozliwosc zostania przy tych tablicach co samochod posiada np. z wawy jest poprzedni wlasciciel i Ty tez to placisz tylko oplate legalizacyjna 70 zl jesli ejdnak ebdziesz zmienial tablice to placisz lacznie z nowymi tablicami itp. 170 zl.
ja jeszcze musze zmienic hamulce i poduszki silnika bo skrzynia zgrzyta ale to jzu za jakis czas a poki co smiga

Na początek możesz sobie darować wymianę płynów, a i jeśli sprzedawca jest wiarygodny to będzie wiadomo kiedy rozrząd wymieniał.

No tak,ale jak dodasz te 200zl to przynajmniej wiesz za ile musisz wymienic.Mysle pojezdzic tym autkiem pare lat(przy okazji pierwsze auto) w z wiazku z tym nie chce specjalnie oszczedzac.

a powiedzcie mi 200-300 m-sc na same naprawy ,wymiany itp. starczy?(oczywiscie bez benzyny)

Cytat:
2007-02-22 12:34:32, szewski pisze:
No tak,ale jak dodasz te 200zl to przynajmniej wiesz za ile musisz wymienic.Mysle pojezdzic tym autkiem pare lat(przy okazji pierwsze auto) w z wiazku z tym nie chce specjalnie oszczedzac. a powiedzcie mi 200-300 m-sc na same naprawy ,wymiany itp. starczy?(oczywiscie bez benzyny)

Raczej szukuj 600-800 i wuięcej. Wszystkie płyny, oleje, klocki / tarcze / bębny, rozrząd, jak klima nie działa to skraplacz, coś pewnie stuka w zawieszeniu.. można naskładac i do 1 000 zł.

MAm malutka nadzieje,ze zaoowocuje to nie zawodna wspolpraca.NA wakacje rozpoczynam szukanie mojej limuzyny.Panienki chyba na to auto nie leca heheh ?

Cytat:
2007-02-22 12:45:50, szewski pisze:
MAm malutka nadzieje,ze zaoowocuje to nie zawodna wspolpraca.NA wakacje rozpoczynam szukanie mojej limuzyny.Panienki chyba na to auto nie leca heheh ?

Już nie...
I jeszcze nie... Ale za 40 lat to będzie miało wartośc...

Cytat:
2007-02-22 12:45:50, szewski pisze:
NA wakacje rozpoczynam szukanie mojej limuzyny.Panienki chyba na to auto nie leca heheh ?

leca,leca tylko moga lusterko utracic jak za mocno poleci

A powiedzcie mi,czy jestem w s tanie kupic za 5tys. espero z lpg w miare dobrym stanie.No bede mial jeszcze 1000zl na naprawy itp.(w sumie to za 4 miesiace wiec moze troche ceny pojda w dol o zgrzewke piwa

Cytat:
2007-02-22 14:25:54, szewski pisze:
A powiedzcie mi,czy jestem w s tanie kupic za 5tys. espero z lpg w miare dobrym stanie.No bede mial jeszcze 1000zl na naprawy itp.(w sumie to za 4 miesiace wiec moze troche ceny pojda w dol o zgrzewke piwa

ok 5 tys to Cie wyniesie jakies espero od niemca po wszystkich oplatach ale to bez lpg...masekk sprzedaje swojego moze sie z nim dogadasz a mysle,ze odejdzie Ci pare spraw do wymiany jak to po zakupie...

Cytat:
w sumie to za 4 miesiace wiec moze troche ceny pojda w dol o zgrzewke piwa

Na cuda nie licz.

Cytat:

ktos tam próbuje sprzedac w dziale sprzedam kupie .... esperaka za 3000. Moze sie skusisz, znaczy zaryzykujesz

Ja kupiłem swojego za 3600 i poza wydechem i zmianą oleju nic jeszcze nie robiłem, wszystko działa super, dodam że to espero z 97r 2.0 bez gazu, na full wypasie, z radiem jvc opony zimowe + letnie na alufelgach, więc da się kupić tanio i niech mi nikt nie pisze że nie, przebieg 130tys. Teraz będę zakładał sekwencję gazu za 2200zl

[ wiadomość edytowana przez: saqul dnia 2007-02-22 21:51:07 ]

Im więcej opini tym trudniejsza decyzja.Chyba lepiej mieć 10tys. i poskładać esperaka od nowa hehe.Tylko,że zakup auta to jest loteria ,a kupić fajne (nazwijmy bezawaryjne-jak to mówią panowie w niemieckich komisach) to tak jak 4-ka w totka

Chyba kupie fiata cc 900 wszystko zrobie sam i jeszcze mi zostanie na wakacje;d
to taki żarcik hehe