BLOSS BEDZIE DZIALAL?????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAM PYTANKO. WCZESNIEJ PYTALEM O INSTALACJE GAZOWA DO SEATA TOLEDO 1,8 16V GT.,A TERAZ CHCIALBYM SIE DOWIEDZIEC CZY BEDZIE TO DZIALAC NA INSTALACJI 2-GIEJ GENERACJI Z BLOSSEM,BEZ MIKSERA I SILNICZKA KROKOWEGO BIORAC POD UWAGE ZE MA MECHANICZNY WTRYSK PALIWA???????? PROSZE O KONKRETNE INFO. MOZE KTOS INSTALOWAL COS TAKIEGO W TAKIM SILNIKU???????

Raczej gra nie warta świeczki. Jak wpiąć blosa w dolot przy k-jetronicu???? Misja noiemożliwa??? Pozatym wydaje mi się że benzynkę utracisz na zawsze.

skoro montują blosa w audi i mercach na mech. wtrysku to dlaczego ma nie dać rady. czasami trzeba dać kompensację ale wszystko działa jak należy. wystarczy poszukać na forum

Z tego co mi wiadomo, to Blos powstał własnie po to, aby bezproblemowo móc zagazowac mechaniczny wtrysk i w tym przypadku sie sprawdza, więc nie widzę problemu.

A więc jednak można

Cytat:
2007-02-26 19:43:13, zp pisze:
Z tego co mi wiadomo, to Blos powstał własnie po to, aby bezproblemowo móc zagazowac mechaniczny wtrysk i w tym przypadku sie sprawdza, więc nie widzę problemu.

Tia. Tylko w niejednym mechanicznym wtrysku zwyczajnie nie ma gdzie wpiąć blosa i trzeba ciężko rzeźbić. Poza tym wtrysk mechaniczny ma mechanizmy klapy spiętrzającej smarowane benzyną. Trzeba dodać jeszcze mechanizm podnoszący klapę, żeby sie nie ruszała. Bez tego odłączasz benzynę i po jakimś czasie jazdy na gazie jeździsz już TYLKO na gazie.

Cytat:
2007-02-27 16:54:45, gondoljerzy pisze:
Tia. Tylko w niejednym mechanicznym wtrysku zwyczajnie nie ma gdzie wpiąć blosa i trzeba ciężko rzeźbić. Poza tym wtrysk mechaniczny ma mechanizmy klapy spiętrzającej smarowane benzyną. Trzeba dodać jeszcze mechanizm podnoszący klapę, żeby sie nie ruszała. Bez tego odłączasz benzynę i po jakimś czasie jazdy na gazie jeździsz już TYLKO na gazie.

" A co konia obchodzi, ze wożnica jedzie bez majtek "