| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
---Edi--- Renault Kangoo Łódź | 2007-02-22 19:26:04 Mam pytanie wsprawie katalizatora.
Mam przeejechane 101000 i byłem dzisiaj na badaniach diagnostyki wydechu. Wyszło mi że emisja CO to 0.89(bieg jałowy) 1,41(przy 2500obr/min) To samo wyszło mi w tabeli HC 510(bieg jałowy) 98(przy 2500obr/min). Czy po takich wynikach może być to wadliwy katalizator jak mi to powiedzieli na badaniach?? Auto ogólnie jeździ i przyspiesza dobrze za wyjątkiem pewnej zwłoki przy wćiśnięciu pdału gazu. "Najpierw musi chwilę pomyśleć a dopiero później przyspiesza". Lambda nowa. Jeśli byłby to katalizator to wymieniać na nowy czy na strumienicę. Ze względu że jestem kompletnym laikiem w tych sprawach przoszę o łopatologiczne tłumaczenia co jest nie tak oraz za i przeciw strumienicom. Prosiłbym tylko o szybkie odpowiedzi ponieważ to dość pilna sprawa. Przed długim wyjazdem chciałbym to zrobić. Z góry wielkie dzięki |
---Edi--- Renault Kangoo Łódź | 2007-02-23 00:39:43 Nic więcej??nikt nic nie może powiedzieć??
Wiem że strumienica już odpadła, także zostaje albo nowy katalizator albo przelot. Ale chodzi mi o to czy ten mój napewno jest zły, bo po co wymieniać jak jest dobry |