Brak wejscia na czujnik w chlodnicy td

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam problem. Kupilem kiedys chlodnice (td, klima, automat) Wymienilem i zonk.. Musialem ja wlozyc bo potrzebowalem auto. Problem tkwi w braku wejscia na czujnik ten z dolu (gdzies w polowie wysokosci chlodnicy od strony kierowcy). Ten z gory mam wkrecony. Pytanie: do czego sluzy ten czujnik ktorego teraz nie mam wkreconego? Na przyszlosc mozecie napisac od czego jest ten gorny Jak sie uporac (jesli jest bardzo potrzebny ten czujnik z dolu) zeby go zalozyc? zamontowac gdzies na wezu? Przerabial ktos taki problem? Podobno wedlug katalogu nie robili pozniej tych wejsc ale co mi z tego jak kable mi "wisza"

W moim aucie górny seruje wiatrakami, a dolny niby też ale jest tylko w wersji z klima, więc wnioskuję że masz chlodnicę bez klimy.

Jak wlacze klime to wiatraki sie zalaczaja, czy ten czujnik ma jakies znaczenie jak sie jezdzi bez klimy? Precyzujac.. czy steruje on predkoscia wiatrakow i zalaczaniem ich gdy temp plynu chlodzacego rosnie?

Trudno mi autorytatywnie odpowiedziec, pamiętam tylko jeden z postów w którym klubowicz z Kutna pisał o tym.
Logika wskazuje, że inaczej nagrzewa się chłodnica w wersji z klima.( takie moje przemyślenia)
Ile masz na tej kostce kabli? 2?

kurcze nie pamietam ale sklanialbym sie ku trzem