Jaki mixer do merca 500sel

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam mb 500sel 90r,mam problem z doborem mixera do tego auta,tak aby jeż dziło w miare normalnie na gazi i na benzynie,a także paliło w granicach zdrowego rozsądku.prosze o pomoc.

[ wiadomość edytowana przez: czaro81 dnia 2007-02-23 20:17:52 ]

w granicach zdrowego rozsądku to byłoby założenie do takiego Auta wtrysku.

Bo przyjdzie Orfeusz i powie, ze kupiłeś konia a na bat nie starczyło.... i tym razem będzie miał rację.

być może masz rację z tym że jestem ograniczony finansowo a druga sprawa jest taka że to auto posiada mechaniczny wtrysk benzyny z tego co wiem nie da sie założyć wtrysku gazu do silnika k-jetronic... nie ma komputera i sondy wiec co miało by nim sterować ?.. orfeusz ?

Widzisz czaro81 otrzymałem podobną rade od Gustawa o porównywalnej wartości merytorycznej

To może najlepiej założyć BLOSA ???

No tak, nie wziąłem nawet pod uwagę ze to K-Jetronik. Nie wiem jak 500 SEL ale wiele innych aut z takim wtryskiem bardzo dobrze pracuje na Landi-Renzo IGS ( wtrysk ciągły ), ze znanych mi przypadków np MB 190 2,0. Jest to w tej chwili układ dość drogi w przypadku 4 cylindrów ale w przypadku 8 cyl. moze się opłacać. Zapytaj Cromy, on ma styczność z tą marką instalacji.
Ewentualnie BRC Flying Injection, wystrzegaj się BRC Just Heavy, w niewielu autach pracuje poprawnie.

Cytat:
2007-02-23 20:14:14, czaro81 pisze:
witam mam mb 500sel 90r,mam problem z doborem mixera do tego auta,tak aby jeż dziło w miare normalnie na gazi i na benzynie,a także paliło w granicach zdrowego rozsądku.prosze o pomoc.

Nie wiem jak w Twoim, ale do 500-ki W140 dobieraliśmy jakiś włoski mikser za ok. 300 zł dostępny w ofercie Elpigazu. Nie liczyłbym raczej na tanie polskie zamienniki.
Mietek sunie na tym bez problemu (Elpigaz Leonardo Pro).

a to nie chodzi o W126, tak tylko pytam. 140 miały el. wtrysk. polecam blosa jak wystarcza do 200ps to przy 252 ps też da radę z małą ingerencją w slita.

Cytat:
2007-02-26 14:51:59, xiadz pisze:
a to nie chodzi o W126, tak tylko pytam. 140 miały el. wtrysk.

Chodzi o W126. Pisząc o W140 miałem na myśli to, że nie ma co liczyć na kupno miksera na byle bazarze, bo to zbyt mało popularne auta do 2-generacji.

[ wiadomość edytowana przez: dRA_Killer dnia 2007-02-27 00:25:41 ]

Jesli się nie myle to jest V8, więc mozesz pokombinowac z dwoma reduktorami i ewentualnie wtedy z dwoma Blosami.
Poszukaj na necie kogos kto montuje amerykańskie instalacje gazowe np. firmy Impco, bo z tego co wiem, to wloskie i holenderskie instalacje nie obsługują silnikow o takich pojemnościach

[ wiadomość edytowana przez: zp dnia 2007-02-26 21:55:10 ]