A to to co to? / fajne lampki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Idę dzisiaj ulicą przed momentem a widzę z daleka jedzie samochód ... co ciekawe, nie widać świecących świateł a jedynie dwie świecące na niebiesko kropki (był ze 300m odemnie) jak znalazł się w odległości około 150 m to z tych kropek zrobiły się normalnie świecące światła.

What's the hell co to bylo i gdzie to mozna kupic ?

No jakby nie do końca rozumuje Może zwykłe soczewy, albo ksenon... z daleka małe kropki, z bliska światła jak światła

Moze na postojach jechał, a koło Ciebie właczył drogowe??

nie na postojach
po prostu jak patrzyles jak jechal w twoja strone, jak byl daleko zamiast dwoch normalnie swiecacyh swiatel widziales dwie kropki - a raczej male kolka ktore swiecily na niebiesko, ale jak sie zblizylo to automagicznie z tych kropek zrobily sie normalnie swiecace swiatla

Ensimek, mam wrażenie że szukasz kwadratowych jaj No światła jak światła Nie ma takiego cuda jak opisujesz, takie złudzenie optyczne, takie wrażenie akurat w danym świetle, pod danym kątem itd itp

nie no naprawde - dzisiaj nie piłem
sam sie zadziwiłem co to u licha i odrazu sie Was pytam - tylko raz takie coś widziałem - dzisiaj :/

Cytat:
2007-02-21 21:26:30, Wojo pisze:
Ensimek, mam wrażenie że szukasz kwadratowych jaj No światła jak światła Nie ma takiego cuda jak opisujesz, takie złudzenie optyczne, takie wrażenie akurat w danym świetle, pod danym kątem itd itp

... hehe widzisz Wojo ... to jest wlasnie efekt jezdzenia caly dzien na wlaczonych swiatlach ... ludziom sie w baniach miesza

Cytat:
2007-02-21 22:43:03, Pre100n pisze:
... hehe widzisz Wojo ... to jest wlasnie efekt jezdzenia caly dzien na wlaczonych swiatlach ... ludziom sie w baniach miesza

No nawet tu się czepia

Ensimek, a może paliłeś?

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2007-02-21 22:47:55 ]

Może o to lotto

z daleka

z bliska

Snale no takie coś tylko te kółka były mniejsze

Cytat:
2007-02-22 08:19:57, ensimek pisze:

moze samochod byl mniejszy przez co swiatla tez

Xenony na soczewach. W sumie to bywa niebezpieczne, bo czasem tych świateł z daleka nie widać lub prawie nie widać. Z daleka wygląda jakby auto jechało na pozycjach lub miało z 9 volt w instalacji. dopiero w niedużej odległości widać jak to świeci ostro na drogę...

Cytat:

Ensimek moze Ty UFO widzialeś?Ci którzy widzieli mówili o dużej ilości małych świecących kółek

Cytat:

Może odlegośc była większa.

P.S. Podpinam sie pod pytanie Słowika

nie ufo (chyba;p)

a teraz pytanie czy do tych ksenonów i soczewek są jakieś specjalne wymagania co do lamp np?

Cytat:
2007-02-22 19:58:18, ensimek pisze:
nie ufo (chyba;p) a teraz pytanie czy do tych ksenonów i soczewek są jakieś specjalne wymagania co do lamp np?

gładkie szklo reflektora i spryskiwacze.

I układ samopoziomowania reflektorów, by przy obciążonym tyle nie świeciły jadącym z przeciwka po oczkach...

To ja tu poważnie wyjaśniam, a wy już żeście ufo do tego zaprzęgli

I samopoziomowanie.

moze to byli biksenony, one maja barwe niebieskawa

jak bardzo niebieskie te kropki byly to moze gosc mial LEDy niebieskie po prostu, a jak sie zblizyl to wszedles w zasieg razenia swiatel mijania i one przejely twoje zdolnosci postrzegania (alez mi sie dzisiaj pisze)