[K] Obudowa sprzęgła Fiat 132

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam tak jak w temacie.znajomy poszukuje obudowy sprzęgła od fiata 132.

konkretnie chce połączyć silnik 2.0 DOHC ze skrzynią Łady.nie wiem czy to możliwe bo w temacie dohc jestem laikiem.

tel.kontaktowy do zainteresowanego: 0-603-766-165 p.Krzysztof Kopras

p.s.przy ewentualnej rozmowie można się powołać na mnie

up

zewby polaczyc skrzynie od lady z silnikem dohc potyrzebujesz silnik dohc i skrzynie lady
kolnierz od 132 (z wyjatkiem rzadkich, starych skrzyn od pierwsej i drugiej generacji 132) nie pasuje do skrzyni lady.

aha dzięki za info.znajomy ma silnik dohc i ma skrzynie od łady,ale coś ponoć nie pasuje-nie wiem nie widziałem na żywca problemu-podobno górne śruby(na odwodzie obudowy)na łączeniu silnik skrzynia nie pasują, mają inny rozstaw.

a tak z ciekawości jaka to miałaby być rzadko spotykana skrzynia??

Cytat:
2007-02-21 23:25:18, qbus125rally pisze:
aha dzięki za info.znajomy ma silnik dohc i ma skrzynie od łady,ale coś ponoć nie pasuje-nie wiem nie widziałem na żywca problemu-podobno górne śruby(na odwodzie obudowy)na łączeniu silnik skrzynia nie pasują, mają inny rozstaw. a tak z ciekawości jaka to miałaby być rzadko spotykana skrzynia??

z tego co wiem to trzeba nieco podpilowac kolnierz z lady w miejscu, gdzie dohc ma blaszana zaslepke w bloku silnika. Pozatym powinno pasowac.

A skrzynia o ktorej mowilem to skrzynka z deklem na dole - w dohc czesciej wystepowaly skrzynie o innej konstrukcji, bez dekla, a kolnierze miedzy tymi skrzyniami nie sa wymienne.