Sterownik sondy lambda(wymiana)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam uszkodzony sterownik sondy lambda(pobiera mi 40mA w stanie spoczynku)Wygląda tak

Czy ja mogę kupić taki sterownik:

www.allegro.pl/item741852139_nowy_autronic_al_700_sam_komputer_f_ra_gwarancja.html

lub moto.allegro.pl/item739061940_bingo_m_komputer_sterownik_nowy.html

i bezpiecznie go podstawić.Czy również muszę wtedy jechać na regulację do gazownika.Pozdro

Te ze pobiera taki prad , jeszcze nie swiadczy o tym , ze jest uszkodzony. Sterownik jest podpiety tak , ze prad dostaje dopiero po przekreceniu kluczyka w pozycje "zaplon", wiec nie masz sie co przejmowac ze rozladuje aku. Napisz dokladniej co to za auto i jaka instalacja gazowa. To co pokazales na zdjeciu , to nie steronik , a obudowa filtra powietrza z naklejka. Z podmiana na inny nie jest tak latwo , gdyz nie wiadomo , czy nowy sterownik bedzie wspolpracowal z Twoim przelacznikiem w kabinie (jaki masz ?) , zazwyczaj wymaga poprzekladania kabelkow , czy wymiany wtyczki , no i regulacja po takim zabiegu jest oczywiscie konieczna.

HA ha.To nie obudowa tylko ten sterownik tam położyłem i pstryknąłem zdjęcie.Sam sterownik wyjęty z auta i podłączony do zasilacza pobiera 41mA.Auto to Fiat Siena z silnikiem 1.6.Instalacja to Tomasetto.Pozdro

PS Auto nie posiada emulatora wtrysków

PS.Przełącznik w kabinie to mały zielony guziczek z żaróweczką w środku.Świeci jak gaz,nie świeci jak pb.Nie ma wskaznika ilości gazu w butli

[ wiadomość edytowana przez: marwas5 dnia 2009-09-19 11:41:39 ]

Hehe , cos mi sie rzucilo na oczy. Faktycznie , widac to wyraznie.No wiec z tym przelacznikiem autronic "powinien" wspolpracowac , ale pewny tego niejestem. Tutaj musi wypowiedziec sie ktos madrzejszy.Tymniemniej powtorze jeszcze raz,ze sam fakt pobierania pradu przez sterownik w trackie spoczynku nie jest objawem jego uszkodzenia. Jesli sterownik dziala , to zostaw go w spokoju.

Sterownik działa.Auto pali mi w mieście 12 litrów lpg co w tych autach mieści się w górnej granicy.Nie wiem czy to ma znaczenie,ale od miesiąca nie odbija mi zawór przy tankowaniu pb.Bardzo dziękuję Ci za odpowiedz i pomoc.