MotoNews.pl

[126]Wymiary bredy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuje wymiary bredy - samej puszki .Chodzi o brede Pana Pachonia , model wykonany z nierdzewki .Konkretnie:
-grubosc blachy z jakiej zrobiona jest breda
-wymiary walca
-wymiary stozka( to potrzebuje na juz)
Czy ktos jest w stanie , ma chec cos takiego napisac , bede wdzieczny

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2007-02-19 17:14:02 ]

Nierdzewka by Michel (prawie jak Pachoń):

ten wymiar wylotu ja mam 42mm więc błąd w rys. czy różne bredy michael robił, bo wymiar stożka też mi sie nie zgadza jest jakby krótszy...??

Wielkie dzieki dommel

a ma ktos wymiary prawdziwnej bredy? bo moja puszka wlasnie zostala roztrzaskana.. no i przydalo by sie wykonac nowa...

Jutro zrobię pomiary bo dziś jeszcze nie wychodzę z domu (chory jestem)

Cytat:
2006-12-12 15:07:33, snail pisze:
ten wymiar wylotu ja mam 42mm więc błąd w rys. czy różne bredy michael robił, bo wymiar stożka też mi sie nie zgadza jest jakby krótszy...??

ok snail ale te 42mm to masz po cięciu czy od nowości ??
bo ja tez mam orydżinal michaela i wylot mam na 38mm.
a jak wiadomo są dwie rózne bredy od michaela :

[ wiadomość edytowana przez: qbara dnia 2007-02-19 17:01:05 ]

[ wiadomość edytowana przez: qbara dnia 2007-02-19 17:02:08 ]

Cytat:
2007-02-19 15:09:29, 130TC pisze:
Jutro zrobię pomiary bo dziś jeszcze nie wychodzę z domu (chory jestem)

kolega niestety nie posiada oryginalnej pachoniowskiej...
moglby ktos pomierzyc oryginal i podeslac wymiary?

a moglby tez ktos zdjac wymiary z venturii pachoniowej ?

ja mam tą wersję bredy na miasto na tym zdjęciu "na aucie" i przed podcięciem śr wewnętrzna miałem niecałe 40 uciąłem jakieś 8mm na długości stożka co dało śr jakieś ~44-45

Muszę dopaść na gg niejakiego Łukasza Mrozka... on ma Wupex Venturi w malcu. Powiem mu to zmierzy to i wtedy napiszę.

Zjedzą mnie tu co poniektórzy ale powiem Wam, że nie mogę udzielić takiej informacji jak wymiary tego Wupexa Po prostu właściciel sobie tego nie życzy... Powiem tylko że wymiary różnią się dość znacznie od Michela Wygar ma 57mm (więcej nie powiem)

[ wiadomość edytowana przez: 130TC dnia 2007-02-21 21:04:11 ]

Ten wydech jest juz pomierzony przez jednego z forumowiczow , ale zrobienie wiernej kopii tego wydechu bedzie bardzo trudne , wydech wyglada jakby byl klepany recznie - nie na maszynie . Poza tym rorki ktore ida od kolektorow do puchy maja bardzo cienka scianke - rorki lotnicze .
Wydech napewno jest dobry i duzo lepszy od tradycyjnej bredy ,jednak jego dzialanie odczuwalne jest pzry wysokich obrotach ktore dosc znacznie sie podnosza (max obroty silnika).Mialem okazje przejechac sie maluchem Mrozka , ktory do Kjsow raczej tego nie urzywal .Pod wzgledem glosnosci tradycyjna breda rowniez sie kryje - i to jest jeden z minusow VENTURI