Jak tanio przytuningować 126?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ludzie pomóżcie!!!

sorry ze sie wtronac ale słowa
tuning i tanio leza na róznych biegunach
huck

Mam pomysl. Powies pod lusterkiem kompakt, z tylu na szybie naklej jakas naklejke, koniecznie w jezyku obcym (tresc nie jest istotna). Do tego w papierniczym kup folje samoprzylepna i zrob tzw. Brewki. na tylna klape narzuc 5 kg szpachlowki a tablice powies pod zderzakiem. Przydalyby sie jeszce jakies kolorowe zarowki np w reflektorach, postojowkach lub spryskiwaczach. No i radio z mozliwie duzym, jaskrawym wyswietlaczem i z mozliwie duza liczbna glosnikow skierowanych koniecznie na zewnatrz, zeby wszyscy niewtajemniczeni wiedzuieli, ze jedzie nie byle kto AA, zapomnialbym: Wywal tlumik. Inaczej nie bedziesz mial prawdziwie stuningowanego malucha

Mam nadzieje, ze mnei nie zatluczecieza ten maly zarcik, ale niestety czesto takie auta widze

zapomniałeś wspomnieć jeszcze o startreku czyli 2 m kw powierzchni spojlerów i innych lotek
tak żeby autko nie odleciało za bardzo

nie wiem co to znaczy mały koszt??

ale tak na poważnie stuningowac małym kosztem możesz w zasadze tylko dolot, gaźnik, poprawić wszystkie kanały w głowicy, no moze zawieszke (wersja low budżet) ale to już będzie sie liczyc w dziesiątkach pln
są to elemanty które możesz poprawić własnoręcznie mając później satysfakcje z dobrze odwalonej roboty
do kosztorysu bedziesz musiał jeszcze dodać dziesiątki godzin własnej pracy
przeróbki opisane sa na wielu stronach. pogrzebać troche a bedziesz miał materiału na kilka dni czytania

dobra rada: nie oszczędzaj na tuningu (lub mat. eksploatacyjnych) i rób robote jak najlepiej sie da

Kosa131 to co napisałeś to jest NIESTETY wizja tuningu malucha bardzo wielu osób.

oj dużo takich aut.

aż zal ludzi którzy poruszaja sie takimi "furami"
kółka stoją \ _ / ale malec jest "po tuningu"

nie wysmiewajcie odrazu wszystkich co sie o tuning pytaja...

inna sprawaze ze CI co sie pytaja mogli by TROCHE precyzowac wypowiedzi co chca potuningowac bo tuning dla tuningu to wiadomo... gdzie se mozna wsadzic

HHH kosa131 niezla formulka na tuning malucha musze se takie cos zrobic(żart) Jak widze takiego kaszlaka to mnie krew zalewa no ale sa ludzie co wsadzaja diody nawet do du.. pupy no bo to poprawia aerodynamike auta HHH. Niewiem jak wy ale moja dewiza na ladnego maluszka to:
S.N.S. Szerzej, nizej, szybiciej.

P.S. Co do tego szybcie to nie chodzi mi o takich szpecow co na serii leca maluszkami po 150.

P.S.2 Sorki jezeli kogos obrazilem ale to jest moje zdanie na temat takie tuningu.

Cytat:
2003-03-25 21:56:14, Peeryt pisze:
aż zal ludzi którzy poruszaja sie takimi "furami"
kółka stoją \ _ / ale malec jest "po tuningu"

grrrrrr ja tak mam kółka (mam nadzieję, że już niedługo) i mój malec jest po "tuningu".. a może wszyscy, którzy mają kółka tak | | lub tak / \ mają stuningowane maluchy??

a jak maja tak / / albo tak \ \ ?

Tuning wg mnie ze "to ma jezdzic a nie wygladac" ale sa auta ktore moga bardzo wygladac... nawet ospojlerowanie moze byc "przesadne" podchodzace pod wiochmenskie tylko, ze wtedy to te 4kg/1KM to maxymalna wartosc...

hm
są gusta i guściki
jeden lubi piekny spojler drugi głowice abartha
bądzmy tolerancyjni

Cytat:
2003-03-25 23:48:16, ali_ pisze:
a jak maja tak / / albo tak \ \ ?

Tuning wg mnie ze "to ma jezdzic a nie wygladac" ale sa auta ktore moga bardzo wygladac... nawet ospojlerowanie moze byc "przesadne" podchodzace pod wiochmenskie tylko, ze wtedy to te 4kg/1KM to maxymalna wartosc...

Z drugiej strony ja np mam auto w miare nowe , przechodze przeglady z marszu i nie mam zamiaru rozbebeszac polowy silnika zeby zyskac te kilka KM. Mysle raczej o mialych dodatkach wizualnych ale bardzo ostroznie. Wole np kupic fajne felgi, kubeł, wydech czy cos bardziej przydatnego...bo jak sie juz zaczyna dlubac przy wiekszej mechanice to IMHO trzeba isc na calosc zeby byly jakies korzysci(widoczne zmiany).

tuning to chyba dla każdego coś innego, dla jednego ma jeździć, dla drugiego wyglądać, dla trzeciego świecić na niebiesko, a dla czwartego grać itp itd....

I widynek powiedzial to co bylo do powiedzenia...

PS. Ostatnio widzialem juz w kilku maluchach gigantyczny znaczek NIKE na tylnej szybie...

Cytat:
2003-03-26 00:49:28, Pow pisze:
I widynek powiedzial to co bylo do powiedzenia...

PS. Ostatnio widzialem juz w kilku maluchach gigantyczny znaczek NIKE na tylnej szybie...

Czyzby fani dresow tej firmy?

ja myśle że tak dla roli ścisłości powinnismy podzielić tuning na kilka kategorii:
silnik, zawieszenie, wnetrze, zawnętrze, audio(jak kto uważa że to tuning), wiejski, niewiejski, dresiarski, dżinsiarski.....itp. każdy dla siebie coś znajdzie a njalepiej jak połączy kilka pierwszych

ale nie uważam żeby miarą tuningu miał byc poprawiony jeden element, przecież jest to zespół elementów które maja ze soba współpracować ku poprawie autka w różnych aspektach

wtedy kazdy mógłby sobie myśleć, mówić że ma stuningowana maszyne, a czy miałby racje czy nie, czy to sie podoba czy nie to już chyba inna kwestia o której nie powinno sie tu dyskutować a jedynie ją wyrażać: GUSTA

ps. taka /_\ opcja ma dla mnie jeździć a nie wyglądać ale najlepiej chyba jak jest |_| i na asfalt i na śnieg bo do tego \ _ / to ja jakoś przekonania nie mam
widynek nie bulwersuj sie zaraz, wiem że twój fiacik to jest potworek ale nawet jak nie masz tam zawieszki zrobiionej to nie znaczy że tuningu brak, natomiast ja mam dłubniętą i uważam że do prawdziwego tuningu przez duże T wiele brakuje niestety wiele kasy, bo chęci są

właśnie kasa to jedno a tuning to drugie tylko niestety zawsze bark tego drugiego

a co do kółek to ja mam tak /-\

ZAleży co chesz zmienić w aucie i co chesz zrobić: wygląd zewnetrzny czy małą rakietę ? Musisz pooglądać na stronach rożne Malczany i popatrzeć i samemu coś wymyślić.