| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2007-02-15 20:02:43 ogromny muł, tzn. ile masz do setki? ile od 60 do 100 na IV biegu, ile od 80-120 na V biegu? jaki Vmax???? |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2007-02-19 15:04:41
nie musza byc wylane--moga byc wyschniete |
antonescu HF MEMBER Hyundai S-Coupe Opole | 2007-02-19 16:12:44
Wlasnie magicy sa od tego zeby wmowic cos czego nie ma. Sprawdz ten rozrzad a nie czytaj jakis wpisow w ksiazce. Przeciez mogl sie przestawic z jakis tam powodow, zle napiety, uszkodzony itp. Nie napisales dlaczego 6 st masz na zaplonie. Zawory ustawione przy goracym silniku i na wartosci fabryczne czy Pan Zdzisiu je tylko tak na oko ustawial? Podcisnienie w kolektorze ssacym maleje wraz z dodawaniem gazu ale napisz ktore wezyki i w jaki sposob badales i opisz gdzie sa one umiejscowione, moze sa zle podpiete. |
grzesik1 HF MEMBER Mercedes-Benz Nowogród Bobrzański | 2007-02-19 17:40:07 podajcie wartosci luzow na zaworach to sprawdze, bo ich nie ruszalem . jesli chodzi o wezyki to sprawdzalem ten co idzie do regulatora cisnienia na listwie wtryskowej i te dwa co wychodza tam gdzie jest przepustnica i wszystkie 3 zachowuja sie tak samo. zaplon ustawilem sam na 5 st(tak podaje autodata) i jest troszke lepiej. a jesli chodzi o przyśpieszenie to na 4 biegu od 80km/h do 100km/h wyszlo 9,7sek przy wdepnietym pedale w podloge. a mowicie ze kondensatory moga wyschniete byc??? to jak jutro uda mi sie zakupic, to zmienie, a rozrzad sprawdze w sobote |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2007-02-19 20:18:41 witam ja powiem ci tylko tyle że odnośnie podciśnienia w kolektorze dolotowym to tak właśnie jest że na wolnych obrotach jest podciśnienie około 20-25 a jak wciśniesz pedał gazu to się zmniejszy a cały powód takiego zachowania to tkwi w sondzie bo sam napisałeś że niema żadnych zmian czy jest ona podłączona czy nie i na twoim miejscu od tego ja bym właśnie zaczoł pozdrawiam |
grzesik1 HF MEMBER Mercedes-Benz Nowogród Bobrzański | 2007-02-19 20:45:30 a jak powinny dzialac te podcisnienia wraz ze wzrostem obrotów? ja mowie o gwaltownym wcisnieciu gazu, bo przy delikatnym zmiany te sa niewielkie |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2007-02-20 00:46:48 podciśnienie działa na prostej zasadzie pracujący silnik zasysa powietrze poprzez kolektor dolotowy i jerzeli zamykasz przepustnice poprzez odpuszczenie nogi z gazu wtedy podciśnienie rośnie bo zaczyna się wytwarzać w pewnym stopniu prużnia a gdy dodajesz gazu wtedy otwierasz przepustnice i zaczyna wpadać więcej powietrza i podciśnienie maleje dość gwałtownie jeżeli dodajesz gwałtownie gazu to jest podobna zasada działania jak z naczyniami prużniowymi dokładasz pompke i zaczynasz wyciągać powietrze wtedy masz podciśnienie a jerzeli otwierasz zaworek wtedy ono ginie a podciśnienie mierzy się tylko poto aby stwierdzić nieszczelność kolektora ssącego jeśli go niema to znaczy że jest gdzieś nieszczelny to znaczy ssie lewe powietrze ale z tego co ty piszesz to bym stawiał na sonde a nie szukał niewiadomo czego pozdro |
grzesik1 HF MEMBER Mercedes-Benz Nowogród Bobrzański | 2007-02-20 13:38:45 zakupilem kondensatory i zaraz bede zmienial, a powiedzcie mi czy mozna i jak sprawdzic sonde domowym sposobem? bo magikom nie wierze |
grzesik1 HF MEMBER Mercedes-Benz Nowogród Bobrzański | 2007-02-20 17:54:03 Witam ponownie, kondensatory wymienilem i poprawy ni ma a jak niest to taka że jej nie widac...
Dlatego też zamowilem dzisiaj nową sonde uniwersalną 1 V i mam nadzieje ze to bedzie mój ostatni zakup w tym miesiącu i bedzie wkoncu ok a jak nie to sprzedam hultaja przy pierwszej okazji hehe |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2007-02-20 18:23:58 dusi sie idlawi bo moze nie miec paliwa lub moze go zalewac moze juz wtrysk nadaje sie do regeneracji. Sprawdz ten rozrzad wystarczy ze o 1 zabek jest przestawiony i juz jest dupa a mogl sie przestawic bo ktos na na pych ja odpalal. Mozesz tez dla swietego spokoju wyczyscic przepustnice. Pozdrawiam. |
grzesik1 HF MEMBER Mercedes-Benz Nowogród Bobrzański | 2007-02-20 18:40:09 Daniello to o czym piszesz, to przeszlość, bo od tego zaczynałem...
Wtryski daja idealna mgiełkę od samych końcówek, przepustnice tez czyściłem, dzis przyszedla czas na kondensatory w piątek sonda a w sobote sprawdze rozrząd i jak dalej bedzie na 4 biegu z 80km/h do 100km/h rozpedzal sie ponad 9 sek to pojdzie do zyda |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2007-02-21 09:29:30 sprawdź przyspieszenie, nie od 80 ale od 60 do 100 na IV biegu - będzie materiał do porównania. |
grzesik1 HF MEMBER Mercedes-Benz Nowogród Bobrzański | 2007-02-21 15:31:20 od 60 do 100 na IV biegu wyszlo 14,3 sek imponujacy wynik prawda??? a ile wam wychodzi w sprawnych samochodach? |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2007-02-22 12:44:21 wymien sande i napisz czy cos sie poprawilo jesli nie stawiam dalej na przestawiony rozrzad. |
Kamil_T HF MEMBER Hyundai Pony Gdańsk | 2007-02-22 15:29:46 Sprawdzałeś skład mieszanki? Proponuję wybrać się na analizator spalin. Zły skład jest częstym powodem wzrostu spalania i spadku osiągów. [ wiadomość edytowana przez: Kamil_T dnia 2007-02-22 15:32:21 ] |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-02-22 20:34:19 mi sie tez wydaje ze moze to byc, sonda lambda
objawy szrpania, braku mocy wiaza sie z lambda tez , osobiscie mam tesz takie objawy od czasu do czasu no i najwazniejsze mam pekniety kolektor, jak sie rozgrzeje mocniej to zaczyna tak samo puszczac powietrze, pozatym turbo nie dostaje takiego cisnienia aj....az szkoda...... |