Jestem z Warszawy-prosze o spotkanie z posiadaczem Omegi 2.0

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jestem od jakiegos czasu uzytkownikiem Opla Omegi B
Mam silnik 2.0 16V EcoTec i jest z nim jakis problem. Aktualnie samochod jest po wymianie oleju filtrow,rozrzadu i pompy wodnej,samochod wydaje sie w dobrym stanie ale nie daje mi spokoju dzwiek jak by stukajacych zaworow(slychac go jak diesla) slyszany wewnatrz pojazdu. Przesledzilem chyba cale to forum,naczytalem sie na ten temat mnostwo postow,wiem jakie mieli ludzie z tym problemy. jednak chcialbym nawiazac kontakt z jakims posiadaczem Omegi z takim silnikiem jak ja mam,moze nawet ktos z moich okolic przerabial podobny temat u siebie. Chcialbym sie z kims spotkac,posluchac jego silnika,porozmawiac. Moze ktos zna jakiegos mechanika ktory zna te silniki. Ja gdzie sie nie udam odrazu kazdy chcialby wymienic wsztstkie popychacze,a wydaje mi sie ze to nie taka oczywista sprawa. Dodam ze wyrazny dziwek nie napelnionego popychacza uslyszalem w tym samochodzie chyba dwa razy jak zdazylo sie ze stal przez dwa dni nie odpalany. bylo slychac wyraznie ze stuka przez jakies 2,3 sekundy potem cisza. Nie jest to tragiczny obiaw i dlatego nie chetnie wymienialby w ciemno wszystkie popychacze. Wiec tak jak mowilem,chcialbym sie z kims spotkac i porozmawiac,z kims kto dluzej odemnie jezdzi omega(ja mam ja od 2 miesiecy) i moze cos mi podpowie. Mieszkam pod Warszawa wiec moge dojechac w dowolne miejsce w Warszawie i okolicach. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow.

a moze nieszczelnosci ukladu wydechowego, np pekniety kolektor daje wlasnie takie stukanie/cykanie , moze na laczeniu wydmuchalo uszczelke , pozdrawiam

Przymiezam sie do zdjecia oslony z kolektora,czytalem tez o tych pekajacych kolektorach. Napewno to sprawdze,moze nawet jutro. Ale wydaje mi sie ze pekniety kolektor powinien byc wyraznie slyszny po podniesieniu maski,moze nawet widoczne jakies przedmuchy,a tu nic. Nie wazne,sprawdze go napewno.

Gregory, podjedź w środę, ok. 20 do Arkadii na parking -1 żółty, będzie tam kilka osób z Twoim silnikiem i zobaczymy.

Fajnie,dzieki za zainteresowanie,podjade napewno. A tak wogole to z jakiej okazji tam bedziecie,spotykacie sie tak czesciej czy jak? Domyslam sie ze latwo was znajde co,o tej porze chyba nie ma tam tloku.

Postaram się też być jeśli nie wyjadę poza Warszawę, z Bemowa to rzut beretem.