| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
boskijolo Ford Fiesta / Toyota ... Wrocław | 2007-02-24 16:27:46 Bondziorno, grzebałem sobie dzisiaj przy moim Esim (częściowo rekreacyjnie a częściowo by ustalić gdzie mi znika płyn chłodniczy) no i postanowiłem sprawdzić w jakiej kondycji jest rozrząd, ściągnąłem pokrywe i o zgrozo widze ze cały jakiś taki zachlapany jest ( nie był to olej raczej woda (płyn) jak odpaliłem auto przy sciagnietej pokrywie to poczęło rozpylać dziwną substancje do okoła.
Moje pytanie brzmi czy to pompa wody do wymiany?? po czym to poznać?? A to zdjecia paska i plynu zdjecie2 zdjecie1 zdjecie3 [ wiadomość edytowana przez: boskijolo dnia 2007-02-24 16:38:06 ] |
boskijolo Ford Fiesta / Toyota ... Wrocław | 2007-02-25 12:30:54 kiedys mialem bomble w zbiorniczku ale dolalem wody i bombli juz nie ma, ewidentnie cieknie mi z dolnej obudowy rozrzadu, wczesniej lecialo z takiej rury (chyba doprowadzajaca wode do bloku silnika) teraz juz nie leci, ten rozrzad nie powinien byc mokry nie?? powinno byc sucho tam |
![]() Darek Ford Mondeo Ghia, au ... Turek | 2007-02-26 14:34:41 Powinno być sucho poprostu pada pompa , wymien przy okazji wymiany rozrządu i z głowy |