Big problem !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z elektryka w seeim ostatnio ladowalem aku bo padl znaczy krecil(znaczy raz przekrecal) ale nie odpalal nie dziwie mu sie bo stal troche ... no i po naladowaniu zrobilem troche kilometrow tak zeby go troche rozjezdzic ... wstawilem go do garazu , przycodze po 2 dniach ( i licze na przejazdzke) a tu LIPA !!! nawet kontrolki sie nie zapalaja !!! co to moze byc ???
Jesli ktos wie to prosze o odpowiedz !!

akumulator ma rok i jest firmy Delphi ...

z gory dzieki

Gdzies masz ostry uplyw pradu z instalacji. Moze alarm, moze radio, moze lampka w bagazniku a moze cos innego.

Cytat:
2007-03-01 09:06:11, radoFAN pisze:
Mam problem z elektryka w seeim ostatnio ladowalem aku bo padl znaczy krecil(znaczy raz przekrecal) ale nie odpalal nie dziwie mu sie bo stal troche ... no i po naladowaniu zrobilem troche kilometrow tak zeby go troche rozjezdzic ... wstawilem go do garazu , przycodze po 2 dniach ( i licze na przejazdzke) a tu LIPA !!! nawet kontrolki sie nie zapalaja !!! co to moze byc ??? Jesli ktos wie to prosze o odpowiedz !! akumulator ma rok i jest firmy Delphi ... z gory dzieki

no to ja mialem to samo jeszcze wczoraj
sparcialy przewod od alternatora! a ze mieszka sie w blokowisku to wstawilem do elektryka i 100 pekla. sam mozesz to zrobic jesli to. sprawdz kabel a pierwsze co to multimetr w garsc i zobacz czy ladowanie dobre 14.4 podczas pracy. jesli dobre to pewnie zwarcie no i troche latania wtedy. robiles cos w miedzyczasie z elektryka typu wymiana lampki instalacja dodatkowych swiatel ...??

może byc tak : albo padł aku , albo masz zwarcie gdzieś i jakiś odbiornik pobiiera prąd. Ostatnio robiłem kolesiowi w astrze takie coś . Cały czas mu się rozładowywał aku. Ładowanie git ale nie trzymał. Wziął dobry aku i to samo .Wziąłem wtedy odłaczyłem +aku(auto wyłączone ,drzwi pozamykane,radio wyłączone-nic nie działa i wted podłącz miernik ustawiony na amperomierz w szereg z zsilaniem . U niego brało 1,6A a powinno tylko na zasilanie zegara. Jak bierze wiecej to po kolei wyłaczac trzeba kolejne zeczy co mogą robić zwarcie(bezpiecznikami)

Nic nie robilem alarmu jeszcze nie mam bo essi stoji na strzezonym placu w garazu na dodatek .. mialem tylko problemy z radiem i do tej pory mam bo nie trzyma masy ... no a jedyna lampka ktora byla wymieniana to ta w podsowidce

Cytat:
2007-03-01 09:14:27, radoFAN pisze:
Nic nie robilem alarmu jeszcze nie mam bo essi stoji na strzezonym placu w garazu na dodatek .. mialem tylko problemy z radiem i do tej pory mam bo nie trzyma masy ... no a jedyna lampka ktora byla wymieniana to ta w podsowidce

no to zle zalozyles lampke w podsufitowce (jakies zwarcie)

a na powaznie to tak jak arti31 napisal

powodzenia