| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-03-01 15:52:12 Mam Besterke chyba 1500 (jak będę w domu to napiszę dokładnie), fakt grzeje się i wyłącza ale można się pobawić.
Głównie do niegrubych elementów statycznych. Rusztowanie (było spawane) i kraty można pospawać. A jak myślisz a swoim ukochanym autku, ta blacha 4 mm to chyba tylko migomat.
Znalazłem coś takiego, poczytaj spawanie forum PS. elektrody 2,5, także praktycznie każdą dasz radę. Moja jest na 220 V, tylko bezpiecznik co najmniej 15A, [ wiadomość edytowana przez: Wiktorzi dnia 2007-03-01 15:56:04 ] |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2007-03-01 16:15:05 Na razie nie zdradzę co będę spawał, ale powiem tylko tyle:
profile zamknięte ( rurowe, ze zwykłe stali) ze scianką 4mm. Do tego mi to potrzebne. ![]() |
mayster EVO 500 / Omega A Ca ... Rumia/3-miasto | 2007-03-01 16:27:16 Hej
Teraz zabiera tu głos praktyk z wieloletnim doświadczeniem Zdecydowanie inwertorowa – mała, zgrabna i poręczna. Plusem jest jej zasilanie na 220 V. Jak dla domowego użytkowania wystarczy 140 A aczkolwiek lepie wybrać dla bezpieczeństwa przed przegrzaniem np. 160 A. Wybór firmy raczej uzależniony jest od zasobności portfela, ale też przekłada się na jakość i ewentualny serwis. Może poza wymienionymi firmami OZAS Opole? Osobiście polecałbym jednak „migotam” i z transformatorem nie mniejszym niż 160 A, ale to już spory wydatek Jednak jakość i szybkość spawania nieporównywalna. Nauczyć się spawać nim też jest o wiele łatwiej.
Zdecydowanie będę w mniejszości, ale wiem co zamierzasz tam spawać Z tego też powodu jeszcze raz polecam "migomat"
Życzę powodzenia w wyborze i całym przedsięwzięciu |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2007-03-01 16:30:25 Bardzo dziękuję.
Własnie Twojej odpowiedzi potrzebowałem i oczekiwałem najbardziej. Maystra i praktyka w jednej osobie. Dziękuję jeszcze raz. ![]() |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-03-01 19:29:32 omegolotC30NE, trochę koloryzujesz, mam besterkę, i jadę na 20m przedłużaczu (taki ogrodowy), na bezpieczniku autom. 16A, i przedłużacz trochę się grzeje, ale to w granicach normy ![]() |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-03-01 21:05:40 Nie ma co się kłócić
W końcu i tak jest sprzęt hobbystyczny, a stosowanie przedłużacza niczemu prądożernemu nie służy. |