Brak całkiem wolnych obrotów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
2-miechy temu mechanik czyścił mi silnik krokowy bo falowały mi obroty (1.6 16 V zetek) użył do tego jakiegoś preparatu do krokowców. No i było spoko aż tu w sobotę rano odpalam samochód a on w ogół nie ma wolnych obrotów czy to możliwe żeby silnik krokowy tak padł. Bo nie wiem czy kupić nowy czy może to inna przyczyna.

ja małem to samo sprawdz czy na kabelku czarnym docodzącym do krokoweo jest napięcie

ja mam włożony gaz i kolesie ucieli ten kabelek i podłączyli jakis brązowy na którym był zimny lut ( przyklejenie zamiast zlutowania) i raz dawał prąd raz nie

może jak ci czyscił krokowy gdzies urwał kabelek albo cus takiego

pozdrawiam

napięcie ma byc po przekręceniu kluczyka

Pisales ze jak falowaly obroty to czysciles.
A teraz faluja czy sa wysokie obroty tylko?
Jezeli sa tylko wysokie prawdopodobnie mogla spasc rurka odpowietrzajaca wal korbowy.

Teraz w ogóle nie mam wolnych obrotów, wymieniłem czujnik połorzenia przepustnicy, wyczysciłem krokowca pozprawdzałem szczelnośc przewodów bez efektu.
Nie wiem co mam zrobić - pomocy
Może ktoś zna dobrych elektroników w Lublini i morze polecić

To sprawdz dokladnie czy jest podlaczona gumowa rurka gdzies przy silniku.

wszystkie rurki są podłączone problem jest w czymś innym tylko nie wiadomo wczym poraszka totalna

a prad dochodzi do krokowca?

na sto % nie wiem sprawdzę dzisiaj

Witam! Że tak zapytam w związku z prądem dochodzącym do krokowca... Rozumiem że ma dochodzić do niego na wolnych obrotach. A po dodaniu "gazu" ma go odcinać, czy dalej ma dochodzić ? Bo jak sprawdzałem diodą LED to i na wolnych mi świeciła i po dodaniu gazu...

prąd dochodzi cały czas nie wazne czy na wolnych obrotach czy na dodanym gazie

Cytat:
2007-02-26 16:39:32, symeon pisze:
Teraz w ogóle nie mam wolnych obrotów, wymieniłem czujnik połorzenia przepustnicy, wyczysciłem krokowca pozprawdzałem szczelnośc przewodów bez efektu. Nie wiem co mam zrobić - pomocy Może ktoś zna dobrych elektroników w Lublini i morze polecić

siemka, w Dębowce(al.Warszawska) lecac w strone Warszawy po lewej stronie jest mechanik specjalizujacy sie w fordach bardzo dobry moim zdaniem, moj problem z obrotami rozwiazal w 1dzien.
507 140 366 to numer do niego

[ wiadomość edytowana przez: RysiekLBN dnia 2007-02-27 23:01:10 ]

Dzięki, zadzwonię ale zamontuje jeszcze nowego krokowca i zobaczę wtedy co się stanie

Wreszcie ciesze się z wolnych obrotów cała wina spadła na silnik krokowy padł, kupiłem nówke (na allegro) zamontowałem i jak ręką odioł dodam żę to w 1.6 16 v zetek mkVII 98r