Brc just - dobrze jest ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie o wykresy ktore dzisiaj zdjąłem z softu - co z tą lambdą sie dzieje bo nie wyglada mi to na dobre ustawienia - tak jak by mieszanka byla bardzo uboga ???

Chyba jest ok.

Poczekaj na Jadzwina

Nie jest ok, jest bardzo ubogo.
Miałem identyczny przypadek tzn. do mniejwięcej 1300-1400 obr./min lambda była prawidłowa (czysta sinusoida) a powyżej tych obr. następowało gwałtowne załamanie charakterystyki tj. napięcie schodziło do ujemnych wartości tj. 0V do -30mV i tak pozostawało do maksymalnych obrotów w tym samym czasie atturator był otwarty na maxa.
Instalacji nie dało się w żaden sposób wyregulować byłem u kilku magików od gazu aż wreszcie jeden odkrył prawdziwą przyczynę, okazało się że mixer był odwrotnie założony.
Nie twierdze że u ciebie tak jest ale jak się okaże że nie będziesz mógł wyregulować instalki to sprawdź mixer.

[ wiadomość edytowana przez: wacek99 dnia 2007-03-30 00:47:39 ]

w sumie tydzien temu zalozyli mi używaną instale - sam ja sciagalem z nubiry 1,6 - po przebiegu 30tys. (drzewo je zniszczylo)...dalem razem 800 zł z montażem ale co do regulacji to kicha - trafilem na jakichs matołów najmądrzejszych w świecie...

mikser jest zalozony ok. (dziurami od palnika w strone kolektora) natomiast nie bylo nic regulowane praktycznie oprcz wolnych obrotów...gdzies na necie czytalem ze sa sposoby na regulacje - jak sam sie za to nie zabiore to dalej będe lał w niego po 15 litrów/100km...

Kurna faktycznie.

Sinusoida to dobry objaw, tylko pytanie czemu chleje Ci 15 litrów jak jest ubogo ?

Mnie na drugim wykresie najbardziej dziwi ta "martwa cisza" sondy w wyższym przedziale obrotów.
Wygląda jak "zimny trup".

Pozdrawiam - SpeedR

bylem u magików w Eko Almie od BRC no i niby wszystko jest ok...na analizatorze lambda=1 a na kompie sinusoidka chodzi jak trzeba.
Zobacze jak naleje full zbiornika na ile to starczy na trasie