Przeciągi w aucie ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Zacząłem nowy temat bo już oczopląsu dostałem a nic podobnego nie znalazłem na forum.
Mam w swoim autku (Omega B 2.016V ecotec 95r.) dziwny objaw nawiewu zimnego powietrza od strony pasażera. Pojawia sie to tylko wtedy gdy wjeżdżam na skrzyżowanie przy skręconych kołach (nie ważne czy skręcone w prawo czy w lewo) no i oczywiscie na rondzie. Nie zauważyłem przy swoich oględzinach żadnego ubytku w nadkolu ani w pobliżu, uszczelka przy drzwiach też jest ok.
Nie mam na stanie żadnej myszy bo wpuściłbym ją na noc i zobaczył czy da radę przez noc uciec z auta i wtedy była by pewność czy dziura jest czy nie . Najbardziej odczuwa sie to jak w autku jest juz ciepełko i zaczyna sie jazda po mieście i niezliczone skrzyżowania.
Mam nadzieje ze miał ktoś podobny objaw a jeśli nie to nikomu tego nie życzę bo niby nic wielkiego, samochód ogrzewaniem szybko niszczy ten chwilowy nawiew ale mimo to doprowadza mnie to do szewskiej pasji przypominając sie na każdym skrzyżowaniu.

A ha, i jeszcze jedno, żeby komus do głowy nie przyszło!!!
Szyby są zamknięte !!!

Pozdrawiam

Cytat:
2007-02-28 20:21:02, sylwester5000 pisze:
Witam. Zacząłem nowy temat bo już oczopląsu dostałem a nic podobnego nie znalazłem na forum. Mam w swoim autku (Omega B 2.016V ecotec 95r.) dziwny objaw nawiewu zimnego powietrza od strony pasażera. Pojawia sie to tylko wtedy gdy wjeżdżam na skrzyżowanie przy skręconych kołach (nie ważne czy skręcone w prawo czy w lewo) no i oczywiscie na rondzie. Nie zauważyłem przy swoich oględzinach żadnego ubytku w nadkolu ani w pobliżu, uszczelka przy drzwiach też jest ok. Nie mam na stanie żadnej myszy bo wpuściłbym ją na noc i zobaczył czy da radę przez noc uciec z auta i wtedy była by pewność czy dziura jest czy nie . Najbardziej odczuwa sie to jak w autku jest juz ciepełko i zaczyna sie jazda po mieście i niezliczone skrzyżowania. Mam nadzieje ze miał ktoś podobny objaw a jeśli nie to nikomu tego nie życzę bo niby nic wielkiego, samochód ogrzewaniem szybko niszczy ten chwilowy nawiew ale mimo to doprowadza mnie to do szewskiej pasji przypominając sie na każdym skrzyżowaniu. A ha, i jeszcze jedno, żeby komus do głowy nie przyszło!!! Szyby są zamknięte !!! Pozdrawiam

mi czasem dmucha przez klamke w drzwiach jak bedzie cieplej to rozbiore tapicerke i polookam, uszczelka ok, samochod bezwypadkowy

witam, ten temat juz kiedys poruszyłem http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=174631&c=72&f=9
jak widać brak zainteresowania albo poprostu innym to nie przeszkadza, a mnie to wkur... i to bardzo i niewiem co sie dzieje-byle do wiosny

Pytanie podstawowe:
1. Klima manualna ?
2. Klimatronic ?
3. Bez klimy ?

Edit: ze wszystkich nawiewów leci zimniejsze, czy tylko z niektórych ?

[ wiadomość edytowana przez: Musasi dnia 2007-02-28 22:37:00 ]

klimatronic ale zimne chyba nie leci z nawiewów, odczuwalne jest szczególnie przy lewarku zmiany biegów poprostu czuje zimny powiew, napwewno nie z nawiewów na twarz bo sprawdziłem 10 min. temu, niewiem co jest grane, teraz niema tragedii bo na dworzu jest +4 ale jak było -10 to lipa była

Nie ma żadnej klimy a z nawiewów wieje powietrze takie jak ustawię. Z nawiewami i ogrzewaniem wszystko gra. To nawiewa tak jakby od schowka.

No cóż, ja ze swojej strony mogę dodać że u mnie jest tak samo, ale nigdy się nie zastanawiałem skąd się bierze to powietrze.
Pozdro

Tomek

i u mnie odkąd ją mam zawsze coś mi zawieje zimnym powietrzem coś koło środkowego tunelu lub chyba gdzieś z okolic popielniczki a czuje to gdy trzymam opartą dłoń koło lewarka na tunelu środkowym przy przyciskach otwierania szyb prawych... i nie ważne czy nadmuch ciepły czy zimny mam ustawiony i czy jest włączony czy nie

No proszę, mam to samo ale nie pisałem nic bo myślałem że mam jakieś "schizy". Czuć to najlepiej gdy chodzi ogrzewanie i samochód ostro wejdzie w zakręt, wtedy zamiast ciepła przez dmuchawy leci zimno jakieś dwie sekundy, potem dalej grzeje.

Jeszcze jedna uwaga. Może to tylko nic nie znaczący zbieg okoliczności ale wydaje mi się że działo się tak gdy miałem mało płynu chłodzącego. Uzupełniłem ostatnio bo i nie zauważyłem tego zimnego dmuchania na zakrętach.

Wiec ja nie oszalalem tylko wiecej osob ma taki sam objaw

To sa po prostu zawirowania powietrza skoro dzieje sie to tylko jak auto wejdzie w zakret. W poprzedniej A tez tak mialem jak sobie przypominam i w tej rowniez jest podobnie,w innych autach z tego co pamietam tez byl taki objaw.

przeprasza a ja mam taki problem , bo ja mam taka ryske na desce rodz. ale widze ja jak wchodze w zakret przez dwie sekundy , i teraz nie wiem czy moze sprzedac to auto czy moze cale rozebrac i poskrecac na nowo czy moze oddac do serwisu

PS bez urazy.... ale nie moglem sie powstrzymac

a moze na zakrecie wlaczasz stopa klime oczywiscie na 2 sekundy , ja czesto jezdze z noga na nadze wiem wiem przepraszam nie moglem sie powstrzymac

radze ci SPRZEDAJ