Koszt wysyłki kurierem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam kilka pytań do bardziej doświadczonych.
Chodzi mi o koszt przesyłki kurierem felg 15" z oponami.
Jaką firmę polecacie.
Jak spakować (jedna paczka, a może parami, lub też pojedyńczo)
Czy przesyłki kurierskie można przesyłać za pobraniem.
Czy można takie coś wysłąć pocztą i ile by to kosztowało>?

Najtaniej wychodzi jako jedna paczka ale jej waga nie moze przekraczac np. w DHLu 31,5kg a w UPSie bodajze 50kg (choc nie mam pewnosci)
Przesyłki mozna wysłać za pobraniem (oprócz GLS)
Czy pocztą to nie wiem,ale Pocztexem raczej tak
W ogole to odwiedź strony firm kurierskich: DHL,UPS,Siódemka (chyba najtańsza),DPD (Masterlink),TNT,Schenker (Spedpol),OPEK...tyle mi tak na szybko przychodzi do głowy...

oki dzięki będę szukał a tak mniejwięcej zważyłem 1 szt. i wychodzi ok 15 kg

Cytat:
2007-02-22 19:06:16, MasterCheat pisze:
oki dzięki będę szukał a tak mniejwięcej zważyłem 1 szt. i wychodzi ok 15 kg

TNT zabierze do 70 kg bez palety. Powinni zabrać w "klatce" z desek, tzn. mam na myśli taką ażurową skrzynkę, owiniętą np. streczem.

no jutro podzwonie sobie to sie dowiem dokładnie co i jak.

wyslij opekiem najlepiej ja cieagle nimi wyslam za 60 kilo zaplacisz ok 100zł mozna za pobraniem ale czekasz potem 14dni na kase tyle to trwa chyba ze znasz kogos co ma umowe podpisana z opek to wtedy biora od kila i by wyszlo ok 70zł

najlepiej ci to bedzie spakowac w dwie paczki jezeli chodzi o firme ups to ma ona pewne wymagania tzn aby felgi były w katrtonach lepiej jest tez dla ciebie zeby były bo inaczej zapłacisz dodatkowo za takzwane przesyłki niesortowalne

NO to wysłane. Poszło siódemką. koszt 100 zł w tym pobranie. nie musiało być jakoś szczególnie zapakowane.