[131] Kit do repliki - poszukuje namiarów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!temat jest taki,ze znalazlszy na allegro ta jakby replike 131 abarth przypomnialo mi sie,ze w ktoryms poscie tego forum ktos sie ofiarowal zrobic,czy zalatwic zrobienie tego calego kitu a'la abarth.czy ktos moglby mnie bardziej wprowadzic w temat?pozdro
teraz pracujemy z bratem nad jego argenta,moze na wiosne wyjedzie
i poszukujemy przednich kierunkow[lewego],moze kolo bialego ktos ma?

[ wiadomość edytowana przez: andrzej131 dnia 2007-01-15 18:27:35 ]

[ wiadomość edytowana przez: dejta dnia 2007-03-03 23:16:23 ]

SERU robi replike abrtha a walezy robi takie kity...

Cytat:
poszukujemy przednich kierunkow[lewego],

do argenty mk1 czy mk2? tzn bialy klosz czy bialo pomaranczowy? mam cos w garazu zobacze ktora strona.

witam ogół! ostatnio chodzi mi po glowie taki pomysl;czy by sie nie dalo zaadoptowac do 131 dyferenciału od bmw e30?z calym niezaleznym zawieszeniem.moze by cos z tego wyszlo
czy juz komus to przychodzilo przez glowe?

Skoro już jesteśmy przy temacie abartha, to nie ma ktoś może wzoru wydechu zdaje sie ze 131 ABARTH?

Cytat:
2007-03-03 10:10:10, Drag-On pisze:
Skoro już jesteśmy przy temacie abartha, to nie ma ktoś może wzoru wydechu zdaje sie ze 131 ABARTH?

w crofcie byl opisyany wydech ze 124 abarth.

P.S.

131 ma duzo szersza komore silnikowa niz 125p wiec pewnie wydech od 131 i tak by sie nie zmiescil.

Pozatym 131 abartch mialo 16 zaworow

jak masz dostep do gietarki to mozesz sobie sam wymodzic taki wydech czy to 4-2-1 czy 4-1, gnac rury tak zeby zmiescily sie w komorze...oczywiscie warunek czy jest tez ktos kto to pospawa , ale nie jest to jakas bardzo skomplikowana operacja tak mi sie wydaje.