| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-03-05 23:21:53
Nie prawda... gdy włączysz zapłon i wyłączysz nie uruchomiwszy silnika to ponowne włączenie zapłonu przed upływem dłuższej chwili (nie wiem - minuty, 30 sekund...) nie spowoduje ponownego 2-sekundowego włączenia pompy. Komputer ma zaprogramowane, że jeśli od ostatniego uruchomienia pompy nie minęło więcej niż X czasu to w układzie jest wystarczające ciśnienie. Pompa wystartuje ponownie w momencie, gdy cewka impulsatora będzie dawała sygnał, że wał korbowy się kręci. |
artur4don Bydgoszcz | 2007-03-06 09:39:02 Wczoraj czekałem ponad 40 minut zanim mi odpalil, poprostu kiedy przekrecam kluczyk to nic sie nie dzieje. Wsadzam do stacyjki przekrecam pierwszy raz slychac pompe drugi raz zeby odpalic i cisza, nawet rozrusznik sie nie kreci, moze to cos z elektronika albo kablami. |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-03-06 09:45:23
A może kostka stacyjki
Kolega Koliberek między innymi ją zmieniał to będzie wiedział jakie są objawy |
artur4don Bydgoszcz | 2007-03-06 13:28:57 Własnie bylem u mechanika i nie miał pojęcia co jest grane. Stacyjka działa dobrze bo po nocce moge odpalic 100 razy i bedzie odpalal dopiero jak troche pojezdze. No i zauwazylem ze jak nie chce palic i otworze maske to szybciej ostygnie i odpala po jakis 10 minutach normalnie to z 40 ostatnio czekalem. Cos jakby bylo z kablami albo jakąś częścia pod maska. |
![]() mifi Klubowy Weteran było ESPERO 1,5 Warszawa | 2007-03-06 17:32:36 Patrząc na objawy, ja szukałbym przyczyny najpierw w kablach rozrusznika ewent. w nim samym |