Pewien pomysl na ulatwienie nam wszystkim zycia :D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
PNOWIE!
dzis szlag mnie trafil...
wszystkie storny klubowe gdzie ogladalem rozne rzeczy maja znizki w roznych warsztatach it itd..
wiem jak to zrobic i u nas!!!

Otoz tak:
zawiazmy "umowy" z parrma ( okolo 10) firmami ktore w ramach reklamy na naszej stronie dalyby by nam znizki..
ale kto ze znizek moze korzystac?
przeciez kazdy moze powiedziec ze jest z klubu espro itd itp.. a wlasnie z takich przyczyn ja, jako czlowiek ktory wychodzi do nich z taka propozycja jestem niewarygodny...
wiec proste rozwiazanie
zrobmy tak jak w jakims topicu przeczytalem i zgadzam sie z tym ( nawet zaczerpnalem ten pomysl z dwoch topicow)
zeby wprowadzic nastepujace rzeczy:

Po piersze glownym naszym spoiwem klubu jest forum osoby nie udzielajace sie na forum prawie wogole trudno potraktowac jak klubowiczy wiec osoby ktore na przyklad maja ponizej 50 postow na forum przeslalbym na liste sympatykow klubu esepro ( mialyby takie same uprawnienia do korzystania z forum jak wszyscy) a ci co maja wiecej niz te 100 postów uznamy za klubowiczy !! kazdy z nich dostanie numer, powtarzam NUMER!!

po drugie klubiwcze juz z numerami dostana legitymacje dzieki ktorej beda mogly sie uwarygodnic w roznych sklepach z ktorymi ja i moze pare osob ktore by mi pomoglo dogadalbym sie w sprawie znizek i ewentualnej reklamy badz innej formy jakiegos profitu dla danej firmy

co wy na to panowie ??

Lasombra - MIODZIO pomysł........ popieram i pomogę jak tylko będę potrafił.......

Podejrzewam, że wypali to tylko w W-wie No cóż...

niekoniecznie po prostu wszyscy musza sie zaangazowac !!! i ty tez plump !! poogladaj jakie sa firemy ktorym zalezaloby na reklamie badz dogadaj sie od tak ze u nich bedzie dla nas taniej ...ale za to bedziemy kupowac u nich a nie u konkurencji rozejrzyj sie to na pewno i w Krakowie sie uda

oki... zobaczymy! Narazie i tak z tego co wiem w Krakowie jest i tak taniej niż w Warszawie, no może nie wszystko

Lasombra to jest dobry pomysl z tymi legitkami, ale pachni mi troche partyjnymi...
Zdecydowanie lepiej zrobic jaka podstrone na haslo do ktorej dostep beda mieli tylko Ci ktorzy napisales i tam bedzie haslo na ktore bedziemy miec znizki lub jakas ulotka do wydrukowania.
Tym spoosobem bedzie taniej i szybciej a efekt ten sam. Przeciez haslo mozna wyslac newslatterem do wszystkich w kilka minut - pewnie masz taka baze danych.

ech ale legitymacja to taka fajna sprawa, szczegolnie jak ma wzor i wielkosc karty kredytowej mozna ja sobie wlozyc do portfela, nosci, heh chwalic sie kolegom

Nie chce byc madry ale:

Adminie: Masz wielu klubowiczów - prawda!!!!!
Zeby to ruszylo musialbys zrobic cos ze strona, nie to ze jest slaba czy cos takiego - nie to nie o to chodzi.
Chodzi o adres strony domena of.pl moze jest i fajna ale zdecydowanie lepeij zrobic domene:

* - www.klubespero.com
* - www.klub-espero.com
* - www.esperoklub.com

Czy cos takiego taka domena od razu pokazuje, ze strona jest
bardziej widoczna, profesonalna itd. of.pl to jest jakby nie bylo darmowa
sprawa i osoby ktore sie na tym znaja moga nie byc zainteresowane reklamami na takiej stronie.

* - Najwazniejsze jest to ze zeby miec taki adres nie potrzeba zadnych DNS to moze dzialac na zasadzie nakladki (ktora zostaje i jest widoczna) w pasku adresowym a co najwazniejsze koszt tej domeny to okolo 50 zł brutto na rok.

Zdecydowanie polecam najpierw podkrecic strone a poznej zaczac rozmowy.

A nie lepiej Espero.pl ?

Zresztą były już debaty na ten temat (domena)

moim zdaniem nie lepiej z kilku powodów

1. com jest tanie
cena com =~ 50 zł / cena .pl = 250 zł + koszty serwera
2. com nie wymaga DNS i na darmowe konto tego nie zamontujemy
3. com jest fajne

Ide poczytac o tej doemnie, mam nadzieje ze znajde.

Co do domeny to zostawiam to wam, ale jęzeli chodzi o Kartę klubową to fajna sprawa.... Jestem ZA, zniżki... to też postarałbym się załatwić ... dajcie znak a ja będę z wami

Wasz Diackon

No tak odrobilem prace domowa i przeczytalem post DOMENA
Co o tym sadze: Jakies zamiieszanie robice, ale wam wolno bo czlonkami jestescie juz od dawna.
Mala kalkulacja jezeli jest 100 członków i niech 90% zaplaci za domene 3 zł jednorazowo to edzie mozna wykupic taka domene na okolo 4 lata. Wiec po co dyskutowac o kasie - skoro to zaden problem jak sadze!

2 sprawa adres www.espero.of.pl zostanie nadal bo bez niego ( a wlasciwei bez republiki to nic sie nie da zrobic).

Ktos dobrze napisal ze kazdy kto ma nalepke www.espero.of.pl
moze byc dumny bo bedzie tzw: starym klubowiczem i nie trzeba bedzie robic nowych nalepek.

Wracajac do znizek na czesci i warsztaty to mozemy miec o wiele latwie jesli bedziemy miec domene w .com

pl i com.pl jest za droga moim zdaniem, bo skoro do tej pory mamy .of.pl i jestesmy zadowoleni to .com bedzie naprawde wysmienita w naszym przypadku.

Zastanowmy sie nad tym, bo warto - pomyslcie na samochodach nalepka www.klubespero.com - fajna sprawa

Cytat:
2003-06-03 22:14:26, FGM pisze:
Mala kalkulacja jezeli jest 100 członków i niech 90% zaplaci za domene 3 zł jednorazowo to edzie mozna wykupic taka domene na okolo 4 lata. Wiec po co dyskutowac o kasie - skoro to zaden problem jak sadze!

Między innymi z myślą o takich sytuacjach pisałem posta z apelem do klubowiczów (tego o członkach i sympatykach). Zmniejsza się wtedy może ilość "członków" ale wiadomo że są to osoby aktywne (niekoniecznie na forum bo przecież nie każdy ma dostęp do netu, ale także w realu) i przy różnych zrzutkach czy pospolitych ruszeniach wiadomo, że możemy na nich liczyć. A tak to mamy na liście klubowej masę członków, z których wielu jedyną aktywnością w klubie było zapisanie się.

Pozdrawiam,
Marcin

P.S. Jak już się dorwałem do mikrofonu to poruszę jeszcze jedną rzecz.
Proponuję żeby strona z danymi klubowiczów była dostępna na hasło. Wiele osób chwali się tam modernizacjami, sprzętem audio itp. Po co jakaś postronna osoba ma wiedzieś, że taki X ma u siebie w samochodzie sprzętu za 10 00 zł. Wiadomo, że fora i strony klubowe czytują nie tylko sympatycy ale i #@$%.

Pamiętajmy tylko o jednym Panowie, czy nie będzie to odbierane jako podział na równych i równiejszych.
Co poniektórzy pewnie pamiętają zamieszanie z porucznikami i kapitanami "wielogwiazdkowymi" .
Legitymacja jednak jest O.K. .
www.klubespero.com - jak najbardziej .

A poza tym jest jeszcze wcześnie i dopiero zaczynam pić poranną kawkę w pracy. .

Pomysł OK.
Legitymacje też....
Mogę zorientować się w sprawie leg.
Są to karty chipowe... z tym że "problemem" może być kolor....
Karty są złote...
Ja takową już mam, może troche prowizorka... ale sobie zrobiłem.
Jak będę miał możliwość to wrzuce fotkę...

Cytat:
a ci co maja wiecej niz te 100 postów uznamy za klubowiczy

Cholera jeszcze tylko 2 posty muszę się sprężyć

Mam zdjęcie karty....
Narazie pustej, ale mniej więcej w ten sposób wyglada...
Nadruk może być dowolny... ale jak powiedziałem ..... moga być problemy z uzyskaniem idealnych kolorów....
Nie mniej karty wyglądają OK.

Komu mogę przesłać, aby umieścił zdjęcie ?

Słuchajcie - załóżmy stowarzyszenie to będziemy mogli mieć swój głos w parlamencie ! Albo od razu partię !! Wtedy warsztaty same bedą zabiegały o "panów posłów"

Podoba mi się ten pomysł z "legitymacjami" (lepsza nazwa to karta klubowa). Tylko bez przesady ... Ciekaw jestem kto tym się zajmie i ile to będzie kosztować. Może zrobić stronkę gdzie po podaniu hasła mozna będzie sprawdzić nr rejestracyjny klubowicza ? Tańsze i szybsze - poza tym to jest klub internetowy Co do domeny - sądzę że ludzie nie są aż takimi specjalistami że będzie dla nich widoczna różnica między *.of.pl a *.com (przynajmniej w moim otoczeniu tak jest). Dla mnie osobiście to nie gra roli co nie oznacza się że się nie dorzucę jeśli tak zdecyduje większość .

Zajebisty pomysl. Jestem za

Klubespero.com

Moze sie uda przeglosowac, ale fajnie by bylo....