CO KUPIC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, jestem nowicjuszem w tych sprawach wiec prosze o pomoc. pracuje jako przedstawiciel handlowy wiec robie sporo kilometrow i mam juz dosc placenia mandatow. ostatnio jechalem do poznania i kolega pozyczyl mi radyjko tti nie wiem jaki model i antene midland 145 cm. bardzo mi sie to spodobalo i zamierzam jakis zestaw kupic ale oczywiscie nie wiem jaki. mam do wydania 400-500zl. jest na rynku tego sporo i mam problem z wyborem a kazdy uzytkownik mowi cos innego a w sklepie jest istne naciaganie. Nie chodzi mi o to zeby wydac tyle kasy na marne, oczekuje dobrego zasiegu i zeby mi nie szumialo wiecznie jak u innych moich kolegow. poradzicie cos albo moze cos zaproponujcie i jeszcze czy warto zakupic o wiele drozsza antene ze wzmacniaczem czy to strara kasy, dziekuje i pozdrawiam

Radio jeśli ma dobre filtry to nie będziesz miał szumów przy lekko skręconej czułości.
Jeśli antena będzie zbyt dobra to będziesz więcej śmieci zbierał (dalekie rozmowy).
Jako antyradar wystarczy zestaw za 500zł. poczytaj starsze wątki na forum to dowiesz się więcej bo ten temat był wałkowany już wiele razy.

Podstawowa sprawa to ta że coraz więcej buraków kupuje sobie radia i myśli że świat do nich należy więc przeklinają albo w inny sposób przeszkadzają innym użytkownikom CB. Pamiętaj o zachowaniu kultury bo w samochodach są również kobiety i dzieci.
Pozdrawiam i do miłego usłyszenia na trasie.

Moim zdaniem jak nie chcesz wydac kasy na marne, to od razu kup porzadny sprzet np.
President Taylor
President Johny
Uniden 520
( jak na poczatku kupisz tanio, to po miesiacu lub dwoch z duzym prawdopodobienstwem i tak kupisz ktores z w/w radyjek )
Co do anteny, jesli ma byc magnesowa, to polecam ML 145
Jesli na stale, to Presidenta Indiane.