MotoNews.pl
10 Czasami gaśnie (177452/279) - NT

Czasami gaśnie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Jak w temacie. Objaw wystepuje po rozgrzaniu silnika przy zejściu z dużych obrotów na małe. Na przykład podjazd do świateł czy tez skrzyżowania. Jest to coś znanego czemu łatwo zaradzić?

Mialem podobny problem tyle , że mi gasł normalnie podczas jazdy. Wyczyściłem krokowca, przepustnice , nalałem za 50 zł PB 98 , polatałem przez chwile po autostradzie i problem już się nie pojawia

No właśnie... Także polecam czyszczenie krokowca i przepustnicy. Na poczatku gasł, coś tam regulowałem, niby na chwile było oki. Potem dostał kangura... Wtedy nie wytrzymalem, kupiłem WD 40 i do roboty... Pomogło Teraz hula ino trzeszczy

jak ci tylko czasami gasnie to czyszczenie powinno pmoc, ale potem zrob reset kompa

mi też ostatnio zgasł Jechałam sobie z górki potem chcialam dodać gazu a tu nic Lekko się zdziwiłam... Sprobuje wyczyścić ten krokowiec może mi też pomoże

a najlepsze jest to, że jak zgaśnie to ani hamulca nie ma ani kierownicy :/ mi zaczęło się tak dziać po odpięciu VSS więc może to być jego wina ...

zaczne od krokowca. Zobaczymy, może to cos pomoże.

Dostałem jeszcze cynk, iż może to być sonda lambda. Coprawda essi jest niezagazowany, ale może to jest to. Jakies opinie?

Cytat:
2007-03-08 16:43:15, siekier82 pisze:
Dostałem jeszcze cynk, iż może to być sonda lambda. Coprawda essi jest niezagazowany, ale może to jest to. Jakies opinie?

U mnie było podobnie tylko gdy się zagrzał to nietylko obroty spadały do zera na wolnych ale również przerywał.
Wykręciłęm sonde przeczyściłem i problem zniknoł. Wcześniej czy póżniej i tak sonda do wymian, narazie jest ok. Dodoam że po wyczyszczeniu gdy zmierzyłem sonde dawała wartości od 0.1 do 0.8. Wcześniej zmieniała się od 0,3 do 0,6.

idz na kompa i bedzisz wiedzial czy sonda, ja dzisiaj bylem zaplacilem 60 zeta i u mnie wyskoczyl tylko blad z VSS. okazalo sie ze byl wypienty........
z tym czujnikiem o wiele lepiej sie jezdzi
i masz spokoj
przeczysc krokowca, przeplywke i zobacz zawor odpowietrzenia skrzyni korbowej(test pisaka)