MotoNews.pl
2 Trzy pompy wody w czasie 4 miesięcy (178533/0) - NT

Trzy pompy wody w czasie 4 miesięcy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich
Mam wielki problem z pompą wody, cztery miesiące temu wymieniłem cały rozrząd + pompę ponieważ zaczełem słyszeć głośną pracę pompy wody. Mechanik potwierdził moje przypuszczenia. Po wymianie przejechałem 300 kilometrów i to samo, diagnoza pompa wody, znowu wymiana 500 kilometrów i znowu to samo. Wymiana pompy wody i napinaczy (na SKF), przejechałem 2000 km i to samo. Za każdym razem pompa wydaje bardzo głośny piszcząco-huczący dzwięk i nigdy nie przecieka. Czy ktoś z Panów spotkał się z inną usterką która mogłaby powodować tak szybką śmierć pompy wody? Co mogę sprawdzić przy kolejnej wymianie pompy ? Slinik 1.5.

Powiem Ci ze ja mam SKF-a i nie mam problemów. A moze zmień firme pompy np. na HEPU albo mechanika moze on coś prtaczy.

Cytat:
2007-03-16 15:52:49, adasko_21 pisze:
albo mechanika moze on coś prtaczy.

O właśnie. Najlepiej podjedź do warsztatu bez części, każ sprowadzić/zakupić i po robocie weź rachunek za robociznę. Będziesz mógł wrócić z reklamacją.

Dokladnie tak. No i zmien mechanika, mzoe zamocno pasek napina i dlatego one padaja.

W naszym tak było ze mechanik był winien i przez to było juz mamy trzecia pompe wody... jedz do ASO to napewno dobrze zrobia...

Cytat:
2007-03-17 00:19:58, Karol13 pisze:
jedz do ASO to napewno dobrze zrobia...

Czy na pewno dobrze, to bym polemizował, ale faktem jest, ze przy takich wymianach biorą pełną odpowiedzialność za ew. skutki.
Dobra rada!