Kradzież tablic rejestacyjnych z garażu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie odnośnie tematu gdzie i komu zgłośić kradzież tablic rejestracyjnych, które wyszły z garażu i czy dostane za to jakieś odszkodowanie ponieważ auto z powodów oczywistych nie posiada AC a oprócz tablic wyszły tez inne rzeczy. Jakie mam prawa wobec takiej szkody ?

a kto ci rzekomo ma takie odszkodowanie wyplacic? jak garaz nie ubezpieczony, auto bez AC to co?

Na pewno ktoś sobie zatankuje paliwo na tych twoich tablicach.

No skoro garaż nie jest bezpański to myśle że jest ubezpieczony a co do AC to chyba albo się coś zmieniło albo mnie w konia zrobili, ale pytając sie u swojego ubezpieczyciela czy mogę wykupić polise AC otrzymałem odpowiedź że polisa przysługuje samochodom nie starszym niż 5 lat a mój przed piątką ma jeszcze dwójke czyli skoro auto stoi na posesji w zamkniętym garażu który powinien być ubezpieczony i ma więcej niż 5 lat to można sobie bezkarnie wynosić czego dusza zapragnie. Extra. Powinienen teraz iść do sklepu i nakupić nowych prezentów

usisz zgłosic to jak najszybciej... bo potem jak cos zrobia samochodem z twoimi tablicami to bedziesz miał niezły bigos

Cytat:
2007-03-03 21:54:25, Graphic pisze:
No skoro garaż nie jest bezpański to myśle że jest ubezpieczony

garaz moze byc czyjs ale ten ktos nie ma obowiazku go ubezpieczac raczej...twoja sprawa ze nie zabezpieczyles odpowiednio garazu i ktos byl w stanie sie do niego dostac... zglos na policje i czekaj, odszkodowanie moze ci wyplacic tylko sprawca po zlapaniu go przez policje...

Cytat:
2007-03-03 21:54:25, Graphic pisze:
... pytając sie u swojego ubezpieczyciela czy mogę wykupić polise AC otrzymałem odpowiedź że polisa przysługuje samochodom nie starszym niż 5 lat ...

to lepiej zmien upezpieczyciela

no na policje to podstawa by zgłosić że Ci zgineły tablice z powodu ze mogą robic różne numery na nich, najgorsze jest to że wypadało by zmienic tablice na inne niz obecne bo co z tego zę masz złoszone jak wyrobisz sobie ich duplikat to nadal na świecie są te twoje i będziesz po każdej akcji jaką ktoś zrobi na tych blachach musiał sie tłumaczyć, kumpel miał juz taka jazde chyba 10 razy potem jeździł na policje, autko każdy ubezpieczysz AC ale musi sie na to zgodzić ubezpieczyciel i indywidualna wycena przez rzeczoznawce co to wszyskto kosztuje i AC też nie będzie tanie z powodu łatwego dostania sie do autka. Ogólnie jak sie włamali do garażu a nikogo nie złapali to nic nie zrobisz, po z zgłoszeniem policji ze coś takiego miało miejsce

Dzięki ludzie za komenty, ide robić liste rzeczy które mi poznikały no i będe dzwonił na szkielnie, szkoda że ten ktoś wie jaką zawartość zawiera garaż i pewno przyjdzie znów na zakupy

Cytat:
2007-03-04 11:53:35, Try3ek pisze:
no na policje to podstawa by zgłosić że Ci zgineły tablice z powodu ze mogą robic różne numery na nich, najgorsze jest to że wypadało by zmienic tablice na inne niz obecne bo co z tego zę masz złoszone jak wyrobisz sobie ich duplikat to nadal na świecie są te twoje i będziesz po każdej akcji jaką ktoś zrobi na tych blachach musiał sie tłumaczyć, kumpel miał juz taka jazde chyba 10 razy potem jeździł na policje, autko każdy ubezpieczysz AC ale musi sie na to zgodzić ubezpieczyciel i indywidualna wycena przez rzeczoznawce co to wszyskto kosztuje i AC też nie będzie tanie z powodu łatwego dostania sie do autka. Ogólnie jak sie włamali do garażu a nikogo nie złapali to nic nie zrobisz, po z zgłoszeniem policji ze coś takiego miało miejsce

nie da sie wyrobic duplikatu tablic rejestracyjnych w przypadku kradziezy lub zagubienia

przerąbane, możesz już zapomnieć o czarnych blachach na swoim aucie na odszkodowanie nie masz co liczyć wogóle bo z jakiej racji nawet jesli garaż byłby ubezpieczony to przy ubezpieczaniu od kradzieży wycenia się także zawartość. leć w te pędy na policję bo inaczej możesz mieć niezłe problemy.

Cytat:
2007-03-04 12:45:07, eLMo126 pisze:
nie da sie wyrobic duplikatu tablic rejestracyjnych w przypadku kradziezy lub zagubienia

do sie ale na własną jak by odpowiedzialność, moze nie te czarne ale białe normalnie można, przynajmniej kiedyś była taka opcja

Try3ek czarne do wymiany... białe jak miały flage PL to mozna dorobic bo beda sie roznic tylko własnie znaczkiem flaga była na skradzinoch to na nowych bedzie znaczek unii

na złodziej nie ma bata

Graphic zabezpiecz jakos ten garaz albo poszukaj innego

kto przy zdrowych zmysłach dorabia sobie tablicę po kradzieży ?? tylko i wyłącznie przerejestrowanie auta. Chyba że ktoś chce się non stop tłumaczyć że nie kradł paliwa na stacji benzynowej...

OWZ kuzaj własnie tak robił na samochodzie zony... ze blachy POxxxx z flaga PL sa zgłoszone jako skradzine a blachy ze znakiem Unii Po xxxx jedza na jej samochodzie nie wiem jak z trzepianie sie przez gliny bedzie

Byłem zglosilem wszystko co mialo byćzrobione - zrobili ale później jak zaczełem przerzucać wszystkie klamoty okazało się że zderzak jednak jest wraz z blatem. Troche tam burdel sie zrobił bo nawet dwa rozruszniki znalazłem A co do blach czarnych to jest patent pod wrunkiem że faktycznie by zgineły i zostały zgłoszone. Otóż bierze się arkusz blachy maluje na czarno później na biało napisy i śmiga się dalej - tak mi panowie niebeiscy doradzili i nikt nie ma prawa się doczepic do tego. Reasumujac jednak kluczy i innych drobiazgów nie znalazłem wieć popłynełem deko na kasie eh.... biednemu to zawsze wiatr w oczy