Problem z wolnymi obrotami BINGO S

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Jestem użytkownikiem Renault megane 1.6 16v, mam zamontowany gaz ze sterownikiem BINGO-s. Od samego początku mam problemy z wolnymi obrotami w trybie gpl. tj; przy dojezdżaniu do skrzyżowania silnik terepie,przerywa lub gaśnie. na paliwie jest ok. po probach regulacji na palmie doszedlem do wniosku ze silnik jest zalewany w momencie wyrzucania np. na luz. objaw występuje tez na zimnym i srednio rozgrzanym silniku. I TERAZ PYTANIE; czy zafajkowanie funkcji CUT-OFF jest bezpieczne,poniewaz zubaża miesz. wzrasta mozliwośc wybuchu . Macher powiedzial ze ryzyko jest duże. U kolegi w mażdzie po włączeniu tej funkcji ten problem znikł- ALE rozdarło tłumik na pare kawalkow! czy ktoś zna jakieś optymalne rezwiazanie na ustawienie sterownika bingo-s ????. za odpowiedzi z góry DZIĘKI!

[ wiadomość edytowana przez: mariox dnia 2007-03-04 20:34:47 ]

[ wiadomość edytowana przez: mariox dnia 2007-03-04 20:36:09 ]

witam.
Możesz dać tą opcję CT-OFF ale lepiej wyregulować instalację.
Za dużo masz wykręconą śrubę na reduktorze od wolnych obrotów.
Spróbuj ją wkręcić najpierw o pół obrotu i na nowo zaprogramować instalację . Jeśli średnia silnika krokowego na wolnych i wysokich jest różna to zrób regulację reduktora na nowo.
Jeśli to nie pomoże to zwężka mixera gazowego jest niewłaściwa.

regulowałem skład w.obrotów tj. skrecałem (zubazanie) nic nie pomoglo ,tak samo wzbogacanie. regulowałem to z laptopem. po zubozeniu idealnie chodzi na zimno natomiast po rozgrzaniu trzeba bylo wzbogacic. nie mozna złapać zlotego środka ? zaznaczę tę funkcje c-off zobaczymy